Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δοκιμάζουμε το νέο ελαστικό Bridgestone Blizzak LM005

Ελλάδα 18:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δοκιμάζουμε το νέο ελαστικό Bridgestone Blizzak LM005

ΝΕΑ

Δοκιμάζουμε το νέο ελαστικό Bridgestone Blizzak LM005

ΝΕΑ

Η Bridgestone αναβαθμίζει τη σειρά χειμερινών ελαστικών Blizzak με το νέο LM005, το οποίο θα πωλείται τους επόμενους μήνες και στη χώρα μας.

Advertisement
Advertisement

Με μοναδικό σχεδιασμό πέλματος και προηγμένη κατασκευή, βάσει της αποκλειστικής τεχνολογίας σύνθεσης γόμας Nano Pro-tech της Bridgestone, το Blizzak LM005 δίνει στους οδηγούς εξαιρετικό έλεγχο και ασφάλεια ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες. Με το Blizzak LM005, οι οδηγοί μπορούν να νιώσουν εμπιστοσύνη για την καλύτερη δυνατή απόδοση τόσο σε βρεγμένο, όσο σε χιόνι αλλά και πάγο.

Η Bridgestone έχει αναπτύξει το Blizzak LM005 για να προσφέρει σιγουριά και αυτοπεποίθηση στους οδηγούς που το έχουν περισσότερη ανάγκη τη χειμερινή περίοδο. Βάσει έρευνας σε 20.000 οδηγούς σε όλη την Ευρώπη, το Blizzak LM005 δημιουργήθηκε με γνώμονα τις δικές τους προσδοκίες και ανάγκες προσφέροντάς πρωτίστως εξαιρετικό έλεγχο και ασφάλεια σε όλες τις χειμερινές συνθήκες, ειδικά στο χιόνι και τον πάγο. Δοκιμασμένο σε διάφορες συνθήκες χιονιού προκειμένου να εξασφαλίσει την καλύτερη συνολική απόδοση, το Bridgestone Blizzak LM005 προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις σε συνδυασμό με την καλύτερη στην κατηγορία πρόσφυση αλλά και φρενάρισμα στο βρεγμένο. Δοκιμασμένο από τον TÜV SÜD – έναν από τους πιο αναγνωρισμένους, ανεξάρτητους οργανισμούς στην Ευρώπη, το νέο χειμερινό ελαστικό κατατάσσεται στις δύο κορυφαίες θέσεις της κατηγορίας για το φρενάρισμα και την έλξη στο χιόνι αλλά και τις επιδόσεις σε φρενάρισμα στον πάγο. Πρόκειται για το πρώτο χειμερινό ελαστικό που κατέχει βαθμολογία Α στην Ευρωπαϊκή ετικέτα στην πρόσφυση σε βρεγμένο σε όλο το διαστασιολόγιο της. Η απόδοση του είναι αποτέλεσμα της τελευταίας τεχνολογίας στον τομέα των ελαστικών, με μια εξαιρετική σύνθεση μεταξύ των υλικών της γόμας και του σχεδιασμού του πέλματος, που ενισχύουν την πρόσφυση στην επιφάνεια του δρόμου.

Το ελαστικό έχει κατασκευαστεί βάσει της σύνθεσης γόμας Nano Pro-tech™ της Bridgestone, η οποία έχει υψηλή περιεκτικότητα σε διοξείδιο του πυριτίου για βελτιωμένη απόδοση στο βρεγμένο και το χιόνι. Το διοξείδιο του πυριτίου επιτρέπει στο ελαστικό να παραμένει μαλακό ακόμη και σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, γεγονός που εξασφαλίζει μέγιστη πρόσφυση. Το πέλμα έχει επίσης σχεδιαστεί για να αναλάβει το σύνολο των χειμερινών συνθηκών. Οι περισσότερες πλευρικές αυλακώσεις στην περιοχή των ώμων, ενισχύουν την ικανότητα «φτυαρίσματος» του ελαστικού στο χιόνι και τον πάγο και βελτιστοποιούν την πίεση επαφής των μπλοκ ώμων του ελαστικού, κατά το φρενάρισμα, ενώ εφαρμόζεται αυξημένη αναλογία κενών στην κεντρική περιοχή του σχεδιασμού του πέλματος για τη βελτίωση της απομάκρυνσης του νερού και της παγίδευσης του χιονιού. Η χρήση ενός σχεδιασμού πέλματος με αυλακώσεις ζιγκ-ζαγκ βελτιώνει την πρόσφυση μεταξύ του χιονιού στις αυλακώσεις και του χιονιού στο δρόμο. Η σχεδίαση 2D Sipe στην περιοχή του κέντρου και 3D sipe στην περιοχή των ώμων και οι πλευρικές αυλακώσεις συνδυάζονται για καλύτερη πρόσφυση σε συνθήκες πάγου. Στις μεγαλύτερες διαστάσεις του ελαστικού χρησιμοποιούνται διαμήκεις αυλακώσεις για τη μεγιστοποίηση της απομάκρυνσης του νερού.

Advertisement
Advertisement

Ευρεία διαθεσιμότητα

Το Bridgestone Blizzak LM005 που εξελίχθηκε και κατασκευάστηκε στην Ευρώπη, θα είναι διαθέσιμο σε 116 διαστάσεις (από 14’’ έως 22’’), με 40 ακόμη που θα ακολουθήσουν το 2020. Η ανάπτυξη καλύπτει το 92% της ζήτησης στην αγορά, όπως επίσης το 90% σε μεγάλες διαστάσεις ζάντας, από 17″ και άνω για να «καλύψει» τα περισσότερα επιβατικά αυτοκίνητα και τα SUV. 24 δημοφιλείς διαστάσεις θα προσφέρονται επίσης με ενσωματωμένη τη μοναδική τεχνολογία DriveGuard Run-Flat Technology (RFT) της Bridgestone. Με την τεχνολογία DriveGuard RFT, οι οδηγοί μπορούν να διατηρήσουν τον έλεγχο και να συνεχίσουν να οδηγούν με ασφάλεια για 80 km με ταχύτητες έως και 80 km/h, εφόσον το ελαστικό υποστεί ζημιά. Οι σημάνσεις 3PMSF και M+S καθιστούν το Bridgestone Blizzak LM005 συμβατό με όλες τις νομοθεσίες που ισχύουν στην Ευρώπη.

Η Βόρεια Ιταλία ήταν ο καλύτερος τόπος προκειμένου να διαπιστώσουμε τις υπέρογκες δυνατότητές του νέου ελαστικού. Εκείνο που μας εξέπληξε στις ειδικά διαμορφωμένες διαδρομές που επιστράτευσε η Bridgestone για τους καλεσμένους της στο Cervino, είναι η πρόσφυση και η άνεση που προσφέρει επάνω στο χιονισμένο οδόστρωμα. Ο τρόπος δηλαδή που αντιμετωπίζει τα χειμερινά στοιχεία της φύσης, χωρίς παράλληλα να προκαλεί στον οδηγό το άγχος πως κάτι άσχημο θα συμβεί ακόμη και στο λάθος χειρισμό. Περισσότερα για το νέο προϊόν της Bridgestone την προσεχή Άνοιξη, όταν και θα αρχίσει να διατίθεται στην ελληνική αγορά.