Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Dodge Charger Scat Pack και SRT Hellcat Widebody με 717 PS (+vid)

Ελλάδα 17:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Dodge Charger Scat Pack και SRT Hellcat Widebody με 717 PS (+vid)

ΝΕΑ

Dodge Charger Scat Pack και SRT Hellcat Widebody με 717 PS (+vid)

ΝΕΑ

Μετά από ένα teaser νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, η Dodge αποκάλυψε τις εκδόσεις Charger Scat Pack και SRT Hellcat Widebody του 2020. Λοιπόν έχουμε και λέμε…

Advertisement
Advertisement

 

Το πακέτο Widebody, που είναι διαθέσιμο στο πακέτο Scat Pack αλλά και στο Hellcat, διαθέτει επιμηκυμένα φτερά που επεκτείνουν το πλάτος του αμαξώματος κατά 89 mm. Τα μοντέλα είναι πλέον εφοδιασμένα με τροχούς 20 ιντσών και ελαστικά 305/ 35ZR20. Άλλα κορυφαία χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν μια ρυθμιζόμενη ανάρτηση με προσαρμοστική απόσβεση από τα αμορτισέρ της Bilstein. Τα αυτοκίνητα είναι επίσης εξοπλισμένα με σύστημα πέδησης υψηλής απόδοσης που διαθέτει μπροστινές εξαπίστονες δαγκάνες της Brembo.

Advertisement
Advertisement

Το Charger Scat Pack Widebody τροφοδοτείται από έναν κινητήρα Hemi V8 6,4 λίτρων που παράγει 492 ίππους και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων, το οποίο στέλνει την ισχύ στους πίσω τροχούς. Το 0-100 km/h απαιτεί μόλις 4,3 sec. Το Charger SRT Hellcat Widebody από την άλλη, ανταμείβει τους αγοραστές με ένα υπερτροφοδοτούμενο V8 6,2 λίτρων σύνολο με ισχύ 717 PS και ροπή στρέψης 881 Nm. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στο sedan να φτάνει από στάση στα πρώτα 100 km/h σε 3,6 sec, προτού δηλαδή σταματήσει να επιταχύνει στα 315 km/h. Η Dodge λέει πως πρόκειται για το “πιο ισχυρό και ταχύτερο μαζικής παραγωγής σεντάν στον κόσμο”.

Περιλαμβάνει τεχνολογίες όπως λειτουργία Launch Control και Launch Assist, που “χρησιμοποιεί αισθητήρες ταχύτητας τροχού για να παρακολουθεί την κίνησή τους προκειμένου να αποφευχθεί πιθανή ζημιά στο σύστημα κίνησης και σε χιλιοστά του δευτερολέπτου τροποποιεί τη ροπή του κινητήρα για να ανακτήσει την πλήρη πρόσφυση”. Επίσης διαθέτει λειτουργία Cooldown Race, η οποία είναι υπεύθυνη για την αντλία του intercooler και τον ανεμιστήρα του ψυγείου ψύχοντας το μοτέρ ακόμη και μετά την απενεργοποίηση του. Εκτός από τις προαναφερθείσες αλλαγές, το Charger SRT Hellcat Widebody διαθέτει νέο ηλεκτρικό σύστημα διεύθυνσης. Υπάρχουν τέσσερις διαφορετικοί τρόποι Street, Sport, Track και Custom που ρυθμίζουν το βάρος και την απόκρισή του.

Το Hellcat του 2020 διαθέτει επίσης κάποιες μικρές αλλαγές στο στυλ. Οι ενημερώσεις περιλαμβάνουν μια νέα μάσκα και αναθεωρημένες πλευρικές ποδιές. Το μοντέλο διαθέτει επίσης ένα νέο πίσω σπόιλερ και δύο τμήματα Satin Chrome SRT Hellcat. Στο εσωτερικό είναι όμορφα εξοπλισμένο με θερμαινόμενα / αεριζόμενα εμπρός καθίσματα από δέρμα Laguna που φέρουν ανάγλυφα λογότυπα Hellcat. Οι οδηγοί θα βρουν επίσης ένα θερμαινόμενο τιμόνι με επίπεδη βάση και ένα νέο λογότυπο “SRT Hellcat” με μαύρο και κόκκινο φινίρισμα. Οι πελάτες μπορούν επίσης να παραγγείλουν ένα νέο πακέτο Carbon & Suede, το οποίο προσθέτει επενδύσεις από ανθρακονήματα και ειδικές ταπετσαρίες σε προσκέφαλα, αλεξήλια και κολόνες Α. Οι αντιπρόσωποι θα δέχονται παραγγελίες το φθινόπωρο, ενώ οι πρώτες παραδόσεις έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στις αρχές του επόμενου έτους.

Advertisement

Advertisement