Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δείτε την τελευταία απογείωση του Antonov πριν το κάψουν! (+video)

Ελλάδα 1:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε την τελευταία απογείωση του Antonov πριν το κάψουν! (+video)

ΝΕΑ

Δείτε την τελευταία απογείωση του Antonov πριν το κάψουν! (+video)

ΝΕΑ

Μπορεί πλέον να έχει γίνει στάχτες από τους Ρώσους, όμως το Antonov An-225 Mriya παραμένει μία πολύ ξεχωριστή περίπτωση για τους φίλους των αεροπλάνων.

Advertisement
Advertisement

Η εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία και ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει εκεί κλείνει πλέον έξι μήνες, έχοντας αλλάξει πολλά σε πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο σε όλο τον κόσμο.

Μία από τις παράπλευρες απώλειες, από τις πρώτες κιόλας ημέρες του πολέμου, ήταν ένα από τα πιο ξεχωριστά αεροπλάνα που κατασκευάστηκαν ποτέ. Το Antonov An-225 Mriya, ο γίγαντας των αιθέρων με την δυνατότητα μεταφοράς 640 τόνων και τις απίστευτες διαστάσεις.

Το αεροπλάνο που σχεδιάστηκε στην δεκαετία του 70 και πρωτοπέταξε την δεκαετία του 1980, είχε έξι κινητήρες, ένα τεράστιο άνοιγμα φτερών και εκπληκτικές δυνατότητες φόρτωσης.

Advertisement
Advertisement

Μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης το αεροπλάνο χρησιμοποιήθηκε από τους Ουκρανούς για εμπορικές πτήσεις και μεταφορά εμπορευμάτων.

Το τεράστιο Antonov είναι όμως πλέον παρελθόν, καθώς υπήρξε ένα από τα πρώτα “θύματα” αυτού του πολέμου. Η καταστροφή του είναι σχεδόν ολική και μάλλον πολύ δύσκολα θα βρεθεί κάποιος να το ξαναφέρει στην πρότερη φάση του.

Advertisement

Όπως και να έχει, το Antonov έχει αφήσει το στίγμα του στην παγκόσμια αεροναυπηγική και οι φίλοι των αεροπλάνων αναζητούν πάντα εικόνες και video από την δράση του.

Ένα τέτοιο video ανέβηκε αυτές τις ημέρες στο twitter και μάλιστα με εντυπωσιακά πλάνα, καθώς έχει γυριστεί από drone το οποίο παρακολουθεί την απογείωση του Antonov.

Advertisement

Η εικόνα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή, ιδίως την στιγμή που το τεράστιο αεροπλάνο περνά δίπλα από το drone. Και παρά το γεγονός ότι τέτοιες λήψεις είναι εξαιρετικά επικίνδυνες και παράνομες, δεν παύει να είναι ένα θέαμα που καθηλώνει.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Ουκρανία θα αναβιώσει το μεγαλύτερο αεροπλάνο του κόσμου
Πως την πάτησαν οι Ρώσοι κλέφτες των τρακτέρ της Ουκρανίας;
CIA-FSB: Ο μυστικός πόλεμος για την εισβολή στην Ουκρανία