Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δείτε τι σκαρφίστηκε ο… πονηρίδης του μήνα

Ελλάδα 2:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δείτε τι σκαρφίστηκε ο… πονηρίδης του μήνα

ΝΕΑ

Δείτε τι σκαρφίστηκε ο… πονηρίδης του μήνα

ΝΕΑ

Είναι αξιοθαύμαστο κάποιες φορές τι σκέφτεται το μυαλό ενός οδηγού για να βολευτεί αδιαφορώντας για όλους και για όλα.

Advertisement
Advertisement

Οι θέσεις φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχουν αρχίσει να γίνονται τα σημεία τριβής μεταξύ των οδηγών, καθώς συχνά-πυκνά όσοι έχουν συμβατικά βολεύονται σε αυτές, ελπίζοντας στην ανοχή των υπολοίπων.

Το φαινόμενο δεν είναι μόνο ελληνικό, αλλά φθάνει έως και στις πιο απόμακρες περιοχές του πλανήτη. Όπως για παράδειγμα στην Αλάσκα, από όπου μας έρχονται και οι φωτογραφίες.

Σε αυτές βλέπουμε ένα μεγάλο pick-up να είναι παρκαρισμένο σε μία θέση φόρτισης. Ο οδηγός του είχε την φαεινή ιδέα να προσπαθήσει να ξεγελάσει τους υπόλοιπους οδηγούς.

Advertisement
Advertisement

Και είχε την έμπνευση να πάρει το καλώδιο της φόρτισης και να το περάσει μέσα στον χώρο του… κινητήρα! Μάλιστα έκλεισε επιμελώς το καπό και άφησε το αυτοκίνητό του να “φορτίζει”.

Τους περισσότερους τους ξεγέλασε. Υπήρξαν όμως και κάποιοι παρατηρητικοί οι οποίοι κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Και αφού τράβηξαν φωτογραφίες, τον “έδωσαν” στις αρμόδιες αρχές και στην χλεύη του Facebook

Όμως στην Αλάσκα δεν υπάρχει κάποιος νόμος για μπλοκάρισμα μιας θέσης φόρτισης ηλεκτρικών (όπως συμβαίνει σε όλες τις ΗΠΑ), καθώς κυκλοφορούν ελάχιστα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

Advertisement

Παρ’ όλα αυτά η εταιρία που διαχειρίζεται τους φορτιστές, η ChargePoint του επέβαλε πρόστιμο για παρκάρισμα σε θέση φόρτισης.

Advertisement

Η ενδιαφέρουσα πληροφορία που προκύπτει είναι ότι η συγκεκριμένη εταιρία χρεώνει περίπου 20 ευρώ την ώρα για όσα ηλεκτρικά αυτοκίνητα παραμένουν στην θέση στάθμευσης ενώ έχει ολοκληρωθεί η φόρτισή τους.

Μία πολύ καλή ιδέα για εφαρμογή και στα δικά μας μέρη από τις αντίστοιχες εταιρίες, καθώς υπάρχουν πολλοί οδηγοί ηλεκτρικών που θεωρούν τις θέσεις φόρτισης ως χώρους ελεύθερης στάθμευσης. Και παρκάρουν εκεί με τις ώρες τα αυτοκίνητά τους, την ίδια στιγμή που άλλοι ψάχνουν εναγωνίως να φορτίσουν.

Όσο για τον φίλο μας από την Αλάσκα, κερδίζει επάξια τον τίτλο του “πονηρίδη” του μήνα. Ας ελπίσουμε να μην βρει μιμητές και στα δικά μας μέρη.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
«Black out» σε χωριά προκαλεί η φόρτιση αυτοκινήτων!
Οριστικό: Σταθμοί φόρτισης κάθε 60 χλμ.
Ποιό είναι το πραγματικό κόστος φόρτισης ενός ηλεκτρικού;