Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δύσκολες ώρες για τον ιδρυτή της Williams

Ελλάδα 3:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δύσκολες ώρες για τον ιδρυτή της Williams

ΝΕΑ

Δύσκολες ώρες για τον ιδρυτή της Williams

ΝΕΑ

Στο νοσοκομείο βρίσκεται μία από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες του μαγικού κόσμου της Formula 1, o Sir Frank Williams.

Advertisement
Advertisement

Η (πρώην πια) ομάδα του, Williams Racing, δημοσιοποίησε την ανακοίνωση της οικογένειας που τόνιζε πως βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση αλλά χωρίς να δίνει περαιτέρω πληροφορίες.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση ανέφερε:

«Ο Sir Frank Williams εισήχθη πρόσφατα στο νοσοκομείο όπου βρίσκεται αυτή τη στιγμή, σε σταθερή κατάσταση. Η κατάσταση της υγείας του Frank αποτελεί προσωπικό θέμα και γι’ αυτό, η οικογένεια δεν θα δημοσιοποιήσει περαιτέρω λεπτομέρειες αυτή τη στιγμή. Ζητάμε να σεβαστείτε την ιδιωτικότητα της οικογένειας. Η ομάδα θα πραγματοποιήσει νέα ανακοίνωση εν καιρώ».

Advertisement
Advertisement

O 78χρονος σήμερα Βρετανός ίδρυσε την αγωνιστική του ομάδα το 1966. Αρχικά αυτή αγωνιζόταν σε μικρότερες κατηγορίες και έκανε το βήμα στη Formula 1 στα τέλη της δεκαετίας του ’70. Η πρώτη της νίκη ήρθε στο Grand Prix του Σίλβερστον, το 1979.

Στις πέντε δεκαετίες που ακολούθησαν, η Williams εξελίχθηκε σε μία από τις σημαντικότερες ομάδες στην ιστορία του σπορ. Κατέκτησε 7 παγκόσμιους τίτλους οδηγών και 9 κατασκευαστών.

Advertisement

Όλα αυτά, παρότι το 1986 ο Φρανκ ενεπλάκη σε ένα αυτοκινητικό ατύχημα στη Γαλλία. Τραυματίστηκε σοβαρά κα έκτοτε είναι τετραπληγικός. Ωστόσο αυτό δεν τον σταμάτησε από το να διοικεί την ομάδα του.

Το 1999 χρίστηκε ιππότης ενώ διατήρησε το ρόλο του επικεφαλής, αν και τα τελευταία χρόνια είχε μειώσει τις εμφανίσεις του και είχε παραδώσει τη σκυτάλη στην κόρη του, Claire Williams, μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν η Williams Racing πουλήθηκε στη Dorilton Capital.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
King Lewis: Η αποκλειστική συνέντευξη του Hamilton στο NewsAuto

Romain Grosjean: Ο οδηγός που βγήκε ζωντανός από την πύρινη κόλαση

Advertisement

Αποκλειστική συνέντευξη του οδηγού του Safety Car της F1, Bernd Maylander!