Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Διψήφιο ποσοστό ανόδου για τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα

Ελλάδα 7:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διψήφιο ποσοστό ανόδου για τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα

ΝΕΑ

Διψήφιο ποσοστό ανόδου για τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα

ΝΕΑ

Για πρώτη φορά οι πωλήσεις εισαγόμενων μεταχειρισμένων ανήλθαν στα επίπεδα των καινούριων αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Με το δεξί φαίνεται πως ξεκίνησε το 2020 για τις πωλήσει καινούριων και εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων καθώς και οι δύο κλάδοι κατέγραψαν θετικό πρόσημο τον Ιανουάριο. Ειδικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει το Newsauto.gr στην διάθεσή του οι πωλήσεις των καινούριων αυτοκινήτων σημείωσαν άνοδο 4% καθώς ανήλθαν σε 9.536 μονάδες έναντι 9.165 οχημάτων τον αντίστοιχο μήνα του 2019.

Αντίστοιχα οι πωλήσεις εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ανήλθαν σε 9.356 μονάδες καταγράφοντας άνοδο 11% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2019 που είχαν διατεθεί 8.431 οχήματα. Δηλαδή συνολικά οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων (λιανικής και εταιρικές) ανήλθαν σχεδόν στα ίδια επίπεδα με εκείνες των εισαγόμενων μεταχειρισμένων! Μάλιστα τα μεταχειρισμένα κατέγραψαν διψήφιο ποσοστό ανόδου σε σχέση με τα καινούρια.

Advertisement
Advertisement

Όσον αφορά στη σύγκριση των πωλήσεων μεταξύ εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και καινούριων θα πρέπει να επισημάνουμε πως η σύγκριση μεταξύ τους γίνεται μόνο με τις πωλήσεις λιανικής καινούριων ΙΧ καθώς στα εταιρικά οχήματα δεν συμμετέχουν τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα.

Ειδικότερα οι πωλήσεις λιανικής καινούριων αυτοκινήτων τον Ιανουάριο του 2020 ανήλθαν σε 5.881 οχήματα έναντι 9.356 εισαγόμενων μεταχειρισμένων ΙΧ. Δηλαδή τον πρώτο μήνα του 2020 πουλήθηκαν 3.475 περισσότερα εισαγόμενα μεταχειρισμένα από τα αντίστοιχα καινούρια σε πελάτες λιανικής!

Οριακή αύξηση στις μεταβιβάσεις

Advertisement

Τα θετικά αποτελέσματα στις πωλήσεις καινούριων και εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων είχαν αντίστοιχο αντίκτυπο και στις μεταβιβάσεις αυτοκινήτων οι οποίες σημείωσαν άνοδο 5,3%. Ειδικότερα τον Ιανουάριο του 2020 μεταβιβάστηκαν 34.403 αυτοκίνητα έναντι 32.674 οχημάτων. Δηλαδή μεταβιβάστηκαν 1.729 οχήματα περισσότερα φέτος σε σχέση με πέρυσι.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

«Πράσινες», «κόκκινες» ή «μαύρες» πινακίδες σε όλα τα οχήματα!

Προσωρινό δίπλωμα οδήγησης από τα μέσα Μαρτίου

Πήραν «φωτιά» τα φλας στις κάμερες των λεωφορειολωρίδων!

Advertisement