Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Διπλασιάζει τα κίνητρα για τα ηλεκτρικά η Γερμανία

Ελλάδα 14:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Διπλασιάζει τα κίνητρα για τα ηλεκτρικά η Γερμανία

ΝΕΑ

Διπλασιάζει τα κίνητρα για τα ηλεκτρικά η Γερμανία

ΝΕΑ

Η Γερμανική κυβέρνηση θέλοντας να ενισχύσει την αποδοχή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τους αγοραστές, διπλασίασε την επιδότηση σε όσα έχουν τιμή έως €40.000.

Advertisement
Advertisement

Με σημαντικά κίνητρα για την αγορά των ηλεκτρικών, η Γερμανική κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, πιο ελκυστικά. Συγκεκριμένα, με επιδότηση που θα φτάνει τις €6.000 για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που έχουν τιμή έως €40.000 και αξίζει να σημειωθεί, πως ανάλογα με τις προωθητικές ενέργειες των κατασκευαστών, το όφελος για τον αγοραστή μπορεί να φτάσει έως τις €9.000. Τα αυξημένα κίνητρα είναι μέρος ενός πακέτου 130 δις ευρώ που θα διατεθεί για την ενίσχυση της γερμανικής οικονομίας και της αυτοκινητοβιομηχανίας που έχει δεχτεί ισχυρό πλήγμα λόγω της πανδημίας του COVID-19.

Advertisement
Advertisement

Από την οικονομική ενίσχυση θα υπάρξουν οφέλη και για τα υπόλοιπα «φιλικά» προς το περιβάλλον οχήματα, με σημαντική διαφορά στα τέλη κυκλοφορίας ανάμεσα σε εκείνα που εκπέμπουν περισσότερα από 95 γρ./χλμ. CO2 και σε εκείνα που βρίσκονται κάτω από το συγκεκριμένο «όριο». Παράλληλα, από το πακέτο μέτρων της Γερμανικής κυβέρνησης, προβλέπεται και ενίσχυση στους πρατηριούχους προκειμένου να εγκαταστήσουν φορτιστές για τα ηλεκτρικά οχήματα στα καταστήματά τους, μια και όπως έχει αναφερθεί σε γερμανικές έρευνες, η έλλειψη σταθμών φόρτισης είναι ένας ανασταλτικός παράγοντας για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων.