Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δύο εκατ. μέλη στο πρόγραμμα car2go

Ελλάδα 13:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δύο εκατ. μέλη στο πρόγραμμα car2go

ΝΕΑ

Δύο εκατ. μέλη στο πρόγραμμα car2go

ΝΕΑ

Για εκατομμύρια ανθρώπους η κοινή χρήση οχημάτων (car sharing) είναι πολύ διαδεδομένη. Σου επιτρέπει να δανείζεσαι ένα αυτοκίνητο για να πας στη δουλειά ή να βγεις το βράδυ, χωρίς όμως να έχεις τα έξοδα που συνοδεύουν την κατοχή του (ασφάλιστρα, σέρβις, φόροι κλπ). Η car2go, θυγατρική της Daimler, ξεπέρασε το Σεπτέμβριο τα 2 εκατ. εγγεγραμμένα μέλη σε όλο τον κόσμο. Πάνω από τους μισούς κατοικούν στην Ευρώπη (1,1 εκατ.) και 550.000 στη Γερμανία.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Κάθε 1,5 sec ένας οδηγός μπαίνει σε κάποιο από τα 14.000 αυτοκίνητα του car2go, σε μία από τις 30 πόλεις όπου δραστηριοποιείται η car2go. Οι περισσότεροι χρήστες βρίσκονται στις δύο μεγαλύτερες γερμανικές πόλεις, το Βερολίνο (141.000) και το Αμβούργο (134.000). Ακολουθούν η Ρώμη (125.000), το Μιλάνο (119.000) και το Βανκούβερ (118.000).

„One-Stop-Shop“ für urbane Mobilität in Hamburg: Ab sofort neben car2go, Flinkster, mytaxi und Bahn auch HVV-Tickets direkt in moovel App buchen und bezahlen

Advertisement
Advertisement

Η χρήση μπορεί να φαντάζει μπελάς, είναι όμως εύκολη. Αρκείς να κάνεις εγγραφή και να κατεβάσεις την ειδική εφαρμογή στο κινητό σου. Όταν χρειαστείς ένα αυτοκίνητο, βλέπεις ποια είναι τα πλησιέστερα στο σημείο που βρίσκεται και τι αυτονομία έχουν. Περπατάς μέχρι εκεί (ή φθάνεις με δημόσιο μέσο μεταφοράς) και το ξεκλειδώνεις με το κινητό. Το αυτοκίνητο σε αναγνωρίζει και μάλιστα σε χαιρετά με το όνομά σου! Αφού το χρησιμοποιήσεις, το παρκάρεις σε νόμιμη θέση στάθμευσης. Αν μάλιστα βάλεις και καύσιμο, τότε έχεις έκπτωση από το κόστος χρήσης.

Τα smart είναι η ιδανική λύση για το πρόγραμμα car2go, λόγω της ευκολίας στο παρκάρισμα, όμως για όσους αναζητούν ένα πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο υπάρχει η δυνατότητα επιλογής μοντέλων της Mercedes, όπως η CLA και η GLA.