Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δημοπρατείται το μεγάλο έργο της «Αθηναϊκής Ριβιέρα»

Ελλάδα 18:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δημοπρατείται το μεγάλο έργο της «Αθηναϊκής Ριβιέρα»

ΝΕΑ

Δημοπρατείται το μεγάλο έργο της «Αθηναϊκής Ριβιέρα»

ΝΕΑ

Ο Αστικός Περίπατος θα αλλάξει όλο το παράκτιο τμήμα, με τη δημιουργία πεζόδρομου-ποδηλατοδρόμου.

Advertisement
Advertisement

O Νέος Αστικός Περίπατος στην επονομαζόμενη  «Αθηναϊκή Ριβιέρα», αποτελεί έργο που θα δώσει νέα πνοή σε όλο το παράκτιο μέτωπο της πρωτεύουσας, αναβαθμίζοντας ουσιαστικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων και επισκεπτών.

Ο στόχος του έργου, που θα έχει συνολικό μήκος 22 χιλιόμετρα, είναι η δημιουργία, μέσω της κατασκευής του πεζόδρομου – ποδηλατοδρόμου, ενός αναβαθμισμένου ελεύθερου δημόσιου χώρου, που αποδίδεται στους πεζούς και τους ποδηλάτες όλου του λεκανοπεδίου.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η Περιφέρεια Αττικής και η Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία – μέλος του Growthfund (Υπερταμείο) –  προώθησαν και ωρίμασαν το έργο, το οποίο βρίσκεται πλέον στη φάση της δημοπράτησης.

Advertisement
Advertisement

Με καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών στις 15 Φεβρουαρίου 2024, γεγονός που επιβεβαιώνει πόσο σημαντικό είναι το τρέχων έτος, για μια σειρά σημαντικών έργων αναμόρφωσης της Αττικής.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης –NextGenerationEU.

Πιο συγκεκριμένα:

Advertisement

α) Το τμήμα από το λιμάνι του Πειραιά έως το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ), μήκους περίπου 4 χλμ., θα υλοποιηθεί ως ξεχωριστό έργο κατασκευής ποδηλατοδρόμου – πεζοδρόμου, από τον Δήμο Πειραιά.

β) Το τμήμα από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) έως τα Ολυμπιακά Ακίνητα, μήκους περίπου 1,5 χιλιομέτρου, θα υλοποιηθεί ως μέρος του έργου της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου, με αναθέτουσα αρχή την Περιφέρεια Αττικής.

Advertisement

γ) Το τμήμα που διέρχεται από τη Μαρίνα Αλίμου – συγκεκριμένα 1 χιλιόμετρο ποδηλατοδρόμου – πεζοδρόμου εντάσσεται στις υποχρεώσεις του παραχωρησιούχου της από 2020 Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ και του ΤΑΙΠΕΔ, του Ελληνικού Δημοσίου, της ΕΤΑΔ και του παραχωρησιούχου «ΜΑΡΙΝΑ ΑΛΙΜΟΥ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΝΕΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΑΛΙΜΟΥ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ», σύμφωνα και με την έγκριση του γενικού σχεδιασμού της Μαρίνας Αλίμου (από 13.08.2018 π.δ. – ΑΑΠ 172).

δ) Τμήμα του έργου, μήκους 800 μ. διέρχεται εντός των ακινήτων της επένδυσης του Ελληνικού. Στην παρούσα φάση διερευνάται ο τρόπος και ο φορέας υλοποίησης του εν λόγω τμήματος.

ε) Τμήμα που διέρχεται από τον Δήμο Γλυφάδας, μήκους περίπου 2 χλμ., υλοποιείται ως μέρος του ξεχωριστού έργου με τίτλο «Ανάπλαση Παραλιακού Μετώπου Γλυφάδας», με αναθέτουσα αρχή τον Δήμο Γλυφάδας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
«Τρέχει» ο διαγωνισμός για νέα έργα στη Δυτική Αττική
Προχωρά η «έξυπνη διάβαση» πεζών στον Πειραιά
Άλλαξε όψη η Λεωφόρος Κηφισού (+video)