Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δημοπρασία σπάνιων αυτοκινήτων

Ελλάδα 1:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δημοπρασία σπάνιων αυτοκινήτων

ΝΕΑ

Δημοπρασία σπάνιων αυτοκινήτων

ΝΕΑ

Κάποια από τα αυτοκίνητα που θα δημοπρατηθούν on line είναι από τη συλλογή του Jay Kay, τραγουδιστή των Jamiroquai, που όπως φαίνεται έχει ιδιαίτερη αδυναμία στις BMW.

Advertisement
Advertisement

Η Silverstone Auctions θα κάνει μια live διαδικτυακή δημοπρασία το Σάββατο 23 Μαΐου με μια εξαιρετική λίστα 86 αυτοκινήτων προς διάθεση. Από τα αυτοκίνητα ξεχωρίζουν οι τρεις BMW απευθείας από το γκαράζ του Jay Kay, του τραγουδιστή των Jamiroquai, ο οποίος είναι γνωστός για τη συλλογή εξαιρετικών αυτοκινήτων του. Η πρώτη από τις BMW είναι η καλύτερη του είδους που έχει δει ποτέ η Silverstone Auctions. Είναι ένα από τα 500 κομμάτια 3.0 CSL E9 του 1972 που φτιάχτηκε με το τιμόνι δεξιά, βαμμένη σε Chamonix White με 100.000 χιλιόμετρα στο κοντέρ. Στη συγκεκριμένη έκδοση το αυτοκίνητο έχει επίσης ηλεκτρικά παράθυρα, επιπλέον ηχομόνωση και πρόσθετα «φρύδια» στα φτερά, πάνω από τους τροχούς. Η τιμή που αναμένεται να πιάσει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, είναι από 150 έως 190 χιλιάδες ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Η δεύτερη BMW είναι μια εξαιρετικά σπάνια δεξιοτίμονη Alpina B9 3.5 (E28) του 1983 με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Πιστεύεται ότι είναι μία από τις 18 που υπήρχαν (δεξιοτίμονες) και είχε επιλεγεί συγκεκριμένα για την ιδιαιτερότητά της αυτή από τον Jay Kay πριν από εννέα χρόνια. Η τελευταία από τις BMW του είναι το E30 του 1987, η οποία έχει μετατραπεί καταλλήλως για αγωνιστική χρήση. Τα δύο αυτά αυτοκίνητα, αναμένεται να φτάσουν τιμές που θα κυμανθούν από 28 έως 34 χιλιάδες ευρώ (Alpina) και 53 έως 63 χιλιάδες ευρώ (Μ3) αντίστοιχα.

Άλλο ένα εντυπωσιακό αυτοκίνητο που ξεχωρίζει μέσα από τη λίστα των 86, είναι η Alfa Romeo Giulietta Sprint Speciale του 1960, που αναμένεται πως τα πιάσει σε τιμή από 62 έως 72 χιλιάδες ευρώ. Είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε από τη Scaglione.

Advertisement