Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δημοπρασία για την Countach του Ροντ Στιούαρτ

Ελλάδα 16:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δημοπρασία για την Countach του Ροντ Στιούαρτ

ΝΕΑ

Δημοπρασία για την Countach του Ροντ Στιούαρτ

ΝΕΑ

Η σπάνια Lamborghini Countach LP400, που είναι μια από τις 157 μόλις «Periscopio», άνηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια της ροκ μουσικής, στον Ροντ Στιούαρτ, και τώρα βγαίνει σε δημοπρασία.

Advertisement
Advertisement

Πολύ ενδιαφέρον έχει η ιστορία της συγκεκριμένης Lamborghini, που στα χέρια του Στιούαρτ δέχτηκε πολλές επεμβάσεις.

Ο Ροντ Στιούαρτ, ανάμεσα στα άλλα πάθη που είχε, ήταν και τα αυτοκίνητα της Lamborghini. Χρονολογικά, όλα ξεκίνησαν από αυτή εδώ την LP400, μια από τις ελάχιστες «στενές» Countach που είχαν και το χαρακτηριστικό από το οποίο προέκυψε και το παρατσούκλι «Periscopio» και έχει να κάνει με τον εσωτερικό καθρέπτη.

Advertisement
Advertisement

Όπως βλέπετε, εκτός από τους μικρούς εξωτερικούς καθρέπτες του αυτοκινήτου, η ορατότητα του οδηγού προς τα πίσω γινόταν μέσω του εσωτερικού καθρέπτη, για χάρη του οποίου υπάρχει και αυτή η διαμόρφωση της οροφής με την εσοχή. Αυτό είναι ένα στοιχείο που μεταφέρθηκε αυτούσιο από το πρωτότυπο της Lamborghini Countach, στην έκδοση παραγωγής του μοντέλου.

Για την ιστορία αξίζει να πούμε πως το πάθος του Στιούαρτ με τις Lambo, ξεκίνησε από την Miura P400 S το 1971, ενώ στη συνέχεια τροφοδοτήθηκε από μια Miura SV, μια Diablo και μια Gallardo. Η συγκεκριμένη Countach LP400 είναι του 1977 και πέρασε κάμποσα χρόνια στα χέρια του τεράστιου αστέρα της ροκ μουσικής.

Advertisement

Την αγόρασε ενώ βρισκόταν σε περιοδεία στην Αυστραλία εκείνη τη χρονιά και στη συνέχεια την μετέφερε στην Αμερική, για να αναθέσει στην Albert Madikian Engineering να τοποθετήσει ένα κιτ για μεγαλύτερο πλάτος και πιο επιθετική εμφάνιση, ενώ ζήτησε και τη μετατροπή της σε targa…

Advertisement

Το αυτοκίνητο έφυγε από την ιδιοκτησία του Στιούαρτ το 2002 και στη συνέχεια, αποκαταστάθηκε στην αρχική του μορφή με απόλυτη επιτυχία, ενώ το 2022, πέρασε για την επισημοποίηση της άριστης κατάστασής του, από το Polo Storico της Lamborghini.

Οπότε στην προσεχή δημοπρασία της RM Sotheby’s θα εμφανιστεί με τον αρχικό του συνδυασμό βαφής Rosso και επένδυσης Tobacco στην καμπίνα και με τον V12 3,9 λίτρων των 380 ίππων. Μένει λοιπόν να δούμε πόσο πολύ θα εκτιμηθεί τόσο η άριστη κατάσταση αυτού του σπάνιου αυτοκινήτου, όσο και το γεγονός πως υπήρξε στο γκαράζ ενός από τους μεγαλύτερους αστέρες της ροκ μουσικής στον κόσμο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ξεπούλησε η Lamborghini Huracan
Η Lamborghini Aventador Ultimae της Novitec είναι το κάτι άλλο
Αυτό είναι 1 από τα 5 σούπερ σπάνια τρακτέρ Lamborghini Centerario