Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δημοπρασία για Subaru από χέρια με ιστορία (+video)

Ελλάδα 5:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δημοπρασία για Subaru από χέρια με ιστορία (+video)

ΝΕΑ

Δημοπρασία για Subaru από χέρια με ιστορία (+video)

ΝΕΑ

Το Subaru Impreza που θα δημοπρατηθεί από την Artcurial στη Γαλλία τέλη Οκτώβρη, έχει περάσει από τα χέρια «βαριών ονομάτων» στο παρελθόν, όπως ήταν ο Ari Vatanen, o Richard Burns και ο Colin McRae.

Advertisement
Advertisement

Τα ονόματα αυτά, με το που ακούγονται ανεβάζουν την τιμή του αυτοκινήτου και κάτι τέτοιο αναμένεται να ισχύσει και στη προκειμένη περίπτωση.

Για την ιστορία του Impreza που έχει «στιγματίσει» όχι μόνο τη Subaru αλλά και ολόκληρο το motorsport στερέωμα, δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο που έχει ιδιαίτερα πλούσιο αγωνιστικό ιστορικό, έχουν κάνει αγώνες και έχουν διακριθεί κάποια από τους μεγαλύτερους οδηγούς που έχουμε δει στο WRC.

Advertisement
Advertisement

Το Impreza με αριθμό πλαισίου 93.004 τερμάτισε στη δεύτερη θέση το 1993 στο Lakes Rally της Σουηδίας το 1993 με τον πρωταθλητή WRC του 1981, Ari Vatanen πίσω από το τιμόνι. Ο Vatanen δεν ήταν το μόνο μεγάλο όνομα που μπήκε σε αυτό το bucket της Sparco από ανθρακόνημα. Ο Richard Burns, καθώς και ο πρωταθλητής WRC του 1995, Colin McRae είχαν την τιμητική τους με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.

Ο McRae και ο συνοδηγός του Derek Ringer έκαναν το Rally Πορτογαλίας το 1994 αλλά αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν λόγω προβλήματος με το σύστημα διεύθυνσης (που είχε ως αποτέλεσμα να εκδηλωθεί φωτιά στο χώρο του κινητήρα), ενώ αργότερα, ο Richard Burns με τον Robbie Reid στο δεξί bucket, πήγαν με το αυτοκίνητο αυτό στην Ινδονησία και στη Νέα Ζηλανδία.

Με όλα τα παραπάνω στο ιστορικό του, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο θα προωθηθεί για δημοπρασία από την Artcurial στη Γαλλία στις 24 Οκτώβρίου και η τιμή που αναμένεται να «πετύχει» για να αλλάξει χέρια, θα είναι κάπου ανάμεσα στα 450 και 650 χιλιάδες ευρώ. Σίγουρα, για κάποιον που έχει τόσα χρήματα να δώσει, το συγκεκριμένο κομμάτι είναι απόλυτα αξιόλογο για να το βάλει κάποιος στο γκαράζ του- ή και να το χρησιμοποιήσει για να κάνει το κέφι του στους αγώνες των ιστορικών και –γιατί όχι;- να πετύχει και διάκριση.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δημοπρασία για το Subaru Impreza WRC του Richard Burns (+video)
Εξελίσσοντας το νέο Subaru BRZ (video)
Tο Subaru WRX του McRae πληρώθηκε σε Bitcoin

Advertisement

 

 

 

Advertisement