Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Διέρρευσαν πληροφορίες για το αυτόνομο ταξί της Tesla

Ελλάδα 7:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Διέρρευσαν πληροφορίες για το αυτόνομο ταξί της Tesla

ΝΕΑ

Διέρρευσαν πληροφορίες για το αυτόνομο ταξί της Tesla

ΝΕΑ

Μια παρουσίαση σε συνέδριο μετόχων της Tesla μας «έδειξε» τα πλάνα της εταιρείας για το επόμενο project ταξί αυτόνομης οδήγησης.

Advertisement
Advertisement

Υπάρχουν στιγμές που τα βαρετά συνέδρια μετόχων και στελεχών μιας εταιρείας καμιά φορά αποκτούν ενδιαφέρον. Ιδιαίτερα όταν η εταιρεία αρχίσει να αναφέρεται στα μελλοντικά της σχέδια και αποκαλύπτει στοιχεία που ποτέ δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Αυτό συνέβη στο πρόσφατο συνέδριο μετόχων της Tesla όπου η αμερικανική εταιρεία ξεδίπλωσε τα πλάνα της για τα επόμενα χρόνια. Ανάμεσα στα στοιχεία, εμφανίστηκε κάτι πολύ ενδιαφέρον που έχει να κάνει με το Cybercab. Όπως μαρτυρά το όνομα έχουμε να κάνουμε με ένα ταξί το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα τον Αύγουστο και βρίσκεται στο τελικό στάδιο της εξέλιξής του.

Το ταξί της Tesla όπως αποκαλύφθηκε θα είναι πλήρως αυτόνομο με θέση για δυο επιβάτες. Το ενδιαφέρον είναι ότι δεν υπάρχει θέση οδηγού και τιμόνι στη συνηθισμένη θέση, κάτι που μεταφράζεται σε 100% αυτονομία στις μετακινήσεις. Στο κέντρο του ταμπλό υπάρχει μια μεγάλη οθόνη αφής η οποία θα παίζει το ρόλο του ψηφιακού οικοδεσπότη στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, ενώ στο πάνω μέρος η οροφή θα είναι γυάλινη.

Advertisement
Advertisement

Στο εξωτερικό αυτό που κυριαρχεί είναι οι πόρτες οι οποίες θα ανοίγουν προς τα επάνω. Αυτό το σύστημα θα χρησιμοποιηθεί πρώτη φορά από την Tesla, όπως και το γεγονός ότι οι τροχοί θα είναι καλυμμένοι βοηθώντας την αεροδυναμική του οχήματος.

Στην παρουσίαση του Cybercab η Tesla έδειξε και μια αντίστοιχη εφαρμογή για smartphone που θα συνοδεύει το ταξί για να μπορεί ο χρήστης να το καλέσει και να είναι ενημερωμένος για το χρόνο και το κόστος διαδρομής του.

Όσο πλησιάζουμε προς τον Αύγουστο θα έχουμε όλο και περισσότερα νέα για το αυτόνομο ταξί της Tesla. Η «Ολική Επαναφορά» είναι προ των πυλών!