Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Διασχίζοντας την Ευρώπη με το νέο VW Polo CNG

Ελλάδα 21:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Διασχίζοντας την Ευρώπη με το νέο VW Polo CNG

ΝΕΑ

Διασχίζοντας την Ευρώπη με το νέο VW Polo CNG

ΝΕΑ

Οι φετινές καλοκαιρινές διακοπές είναι αρκετά διαφορετικές. Αποφασίζουμε να ταξιδέψουμε στην κεντρική Ευρώπη, διασχίζοντας τα δυτικά Βαλκάνια  (Σκόπια, Σερβία) αλλά και την «άγνωστη» για πολλούς χώρα της Σλοβακίας, κάνοντας το πρώτο ολιγοήμερο stop στην πανέμορφη πόλη της Κρακοβίας, στην Πολωνία. Παρέα μας για δύο εβδομάδες είναι το νέας γενιάς VW Polo, με τον κινητήρα TSI του 1,0 λίτρου που συνεργάζεται με δεξαμενές φυσικού αερίου CNG.

Advertisement
Advertisement

 

του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

H λαχτάρα του συγκεκριμένου road trip, παρά τα πολλά χιλιόμετρα που αναμένεται να διανύσουμε (ήδη έχουμε καταγράψει πάνω από 2.200 km), ήταν μεγάλη. Η απόφαση για ένα τόσο μεγάλο ταξίδι δεν είναι εύκολη, από την άλλη όμως υπάρχουν αρκετά πλεονεκτήματα που το κάνουν ελκυστικό. Με αυτόν τον τρόπο μας δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσουμε μεγάλο μέρος των παραπάνω χωρών, μοναδικές εικόνες από την ύπαιθρο και τις πόλεις πλημμυρίζουν το μυαλό μας.

IMG-4053-chariatis-530

Βέβαια, σε ένα τέτοιο ταξίδι μπορεί να συμβεί οτιδήποτε και να σε βγάλει εκτός προγράμματος. Όπως η απίστευτη ταλαιπωρία στον συνοριακό σταθμό Σερβίας-Ουγγαρίας, όπου βρεθήκαμε ανάμεσα σε χιλιάδες «επαναπατριζόμενους» Τούρκους που επέστρεφαν στις χώρες όπου ζουν και εργάζονται, με την μερίδα του λέοντος να έχει η Γερμανία, με αποτέλεσμα ένα ασύλληπτο μποτιλιάρισμα. Σκεφτείτε ότι για απόσταση 3,7 km χρειαστήκαμε 4 ολόκληρες ώρες. Πραγματικό τεστ νεύρων και ψυχραιμίας. Τα καταφέραμε!

Advertisement

P1060224-chariatis-640 a

Επειδή όμως δεν είναι ώρα για να μας χαλάσει η διάθεση, έχουμε καταγράψει στο μυαλό μας την οικονομία καυσίμου που χαρίζει στον οδηγό του το Polo CNG. Σημειώστε, ότι κινούμενοι αποκλειστικά με φυσικό αέριο, καταφέραμε να διανύσουμε 1.200 km με κόστος μόλις 35€. Αυτό σημαίνει μέση κατανάλωση σε λίτρα σχεδόν 2 lt/100 km. Διόλου άσχημα, συμφωνείτε;

Advertisement

IMG-4063-chariatis-640 b