Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Διάκριση… ασφαλείας για το Qashqai

Ελλάδα 13:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Διάκριση… ασφαλείας για το Qashqai

ΝΕΑ

Διάκριση… ασφαλείας για το Qashqai

ΝΕΑ

Την υψηλότερη βαθμολογία από οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο στην κατηγορία του έλαβε στο πλαίσιο των δοκιμών πρόσκρουσης του EuroNAP μέσα στο 2014 το Qashqai.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Το δημοφιλές SUV της Nissan ξεχώρισε στις απαιτητικές δοκιμές του ανεξάρτητου φορέα και όπως αντιλαμβάνεστε, έλαβε τα πολυπόθητα πέντε αστέρια ασφαλείας. Επίτευγμα που στο παρελθόν έχουν πετύχει άλλα δύο μοντέλα της υπάρχουσας γκάμας ιαπωνικής μάρκας, το X-Trail και το Pulsar.

Κατά τη διάρκεια των μετωπικών δοκιμών πρόσκρουσης, το Qashqai διακρίθηκε για την προστασία στα γόνατα και τα μηριαία οστά οδηγού και συνοδηγού. Επιπλέον, το ανδρείκελο του οδηγού, πέτυχε τη μέγιστη βαθμολογία, απολαμβάνοντας καλή προστασία σε όλες τις περιοχές του σώματος. Με το μέγιστο σκορ,  βαθμολογήθηκαν και όλα τα μέρη του σώματος κατά την πλευρική πρόσκρουση.

Advertisement
Advertisement

Επιπρόσθετα, με βάση τις μετρήσεις από τα ανδρείκελα των παιδιών που χρησιμοποιούνται στις προσκρούσεις, το ιαπωνικό μοντέλο πέτυχε τη μέγιστη βαθμολογία, όσον αφορά την προστασία βρέφους 18  μηνών. Τέλος, βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης στη δοκιμή με τον πρόσθιο προφυλακτήρα όπου πέτυχε τη μέγιστη βαθμολογία για την προστασία που παρέχεται στα πόδια των πεζών.

Βασικός παράγοντας στην επίτευξη των παραπάνω, είναι το σύστημα ασφαλείας Nissan Safety Shiled.