Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δεν βάζουν μυαλό! Επιπλέον 226 οδηγοί “έχασαν” το δίπλωμά τους για 2 μήνες

Ελλάδα 10:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δεν βάζουν μυαλό! Επιπλέον 226 οδηγοί “έχασαν” το δίπλωμά τους για 2 μήνες

ΝΕΑ

Δεν βάζουν μυαλό! Επιπλέον 226 οδηγοί “έχασαν” το δίπλωμά τους για 2 μήνες

ΝΕΑ

Η Τροχαία Αττικής τους εντόπισε να κινούνται παράνομα στην Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου.

Advertisement
Advertisement

Απειθάρχητοι παραμένουν οι Έλληνες οδηγοί όσον αφορά στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης καθώς διαπιστώθηκε ότι την περασμένη Κυριακή 4 Ιουλίου 226 οδηγοί κινούνταν σε αυτή παράνομα θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δείξουν στους υπόλοιπους οδηγούς ότι εκείνοι είναι πιο έξυπνοι και δεν παραμένουν ακινητοποιημένοι στις ουρές που δημιουργούν τα αυτοκίνητα κυρίως όταν πλησιάζουν προς κάποια διόδια.

Έτσι λοιπόν και την προηγούμενη Κυριακή 226 οδηγοί αναγκάστηκαν να παραδώσουν τις άδειες οδήγησής τους επί τόπου στα όργανα της Τροχαίας ή να τα παραδώσουν σε κάποιο αστυνομικό τμήμα καθώς διαπιστώθηκε η παράβασή τους με κάμερες και θα κινούνται με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ή κάποιο ποδήλατο για τους επόμενους δύο μήνες. Δηλαδή θα μπορούν να οδηγήσουν και πάλι κάποιο αυτοκίνητο ή δίκυκλο από τον Σεπτέμβριο!

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα  στο πλαίσιο διενέργειας ειδικών δράσεων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, την περασμένη Κυριακή πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι, κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου, για τον εντοπισμό οδηγών που κινούνταν στην Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.).

Συνολικά βεβαιώθηκαν 226 παραβάσεις, εκ των οποίων οι 180 μέσω Ειδικών Ηλεκτρονικών Τεχνικών Συσκευών (κάμερες) και 46 κατά την πραγματοποίηση επιτόπιων τροχονομικών ελέγχων.

Advertisement

Υπενθυμίζεται ότι η χρήση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.), κατατάσσεται στις παραβάσεις αντικοινωνικής οδικής συμπεριφοράς και σε περιπτώσεις διάπραξης παράβασης, προβλέπεται η επί τόπου αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας και της άδειας οδήγησης για 60 ημέρες, χωρίς την επιβολή διοικητικού προστίμου.

Advertisement

Επισημαίνεται ότι η χρήση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.) προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για την κίνηση οχημάτων άμεσης ανάγκης και οχημάτων συντήρησης των αρμόδιων υπηρεσιών, για την αντιμετώπιση έκτακτων γεγονότων, περιστατικών ή άλλων αναγκών. Οποιαδήποτε άλλη χρήση των Λωρίδων Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.), δεν επιτρέπεται.

Παρόμοιες ειδικές εξορμήσεις, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, με σκοπό τη διασφάλιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας, θα πραγματοποιηθούν και στο μέλλον σε όλο το οδικό δίκτυο της Αττικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Χωρίς δίπλωμα για 2 μήνες όσοι κινούνταν στη ΛΕΑ!
Οι Έλληνες οδηγούν στη ΛΕΑ και δεν κρατούν απόσταση ασφαλείας από τον μπροστινό
«Κόψτε» την οδήγηση σε όσους κινούνται στη ΛΕΑ

Advertisement