Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δεν θα πιστεύεις πόσο πωλείται η βενζίνη στη Λιβύη

Ελλάδα 14:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δεν θα πιστεύεις πόσο πωλείται η βενζίνη στη Λιβύη

ΝΕΑ

Δεν θα πιστεύεις πόσο πωλείται η βενζίνη στη Λιβύη

ΝΕΑ

Απίστευτα χαμηλά πωλείται η βενζίνη στη Λιβύη αλλά λόγω του πολέμου δεν μπορεί να εξαχθεί στις περισσότερες χώρες…

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που έχουν να κάνουν με την ακρίβεια των προϊόντων είναι οι τιμές των καυσίμων. Όσο ανεβαίνουν τόσο ανεβαίνουν τα… πάντα, δημιουργώντας προβλήματα στον οικογενειακό και όχι μόνο, προϋπολογισμό.

Ήδη η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων έχει ξεπεράσει σε πολλά μέρη της Ελλάδας τα 2 ευρώ ανά λίτρο. Πριν από λίγες ημέρες διαβάσατε και σχετικό άρθρο πως έχει ξεπεράσει ακόμα και τα 2.35 ευρώ σε πρατήριο της Σαντορίνης.

Από τα 2 ευρώ που πληρώνουμε στο πρατήριο, τα 2/3 είναι σχεδόν φόροι, ενώ το υπόλοιπο που… απομένει το μοιράζονται τα διυλιστήρια, οι μεταφορείς, οι πρατηριούχοι κ.ο.κ. Πολύ ψηλή η τιμή της βενζίνης αλλά και των καυσίμων αλλά ακόμα πιο ψηλοί οι φόροι που με μαθηματική ακρίβεια όσο ανεβαίνει η τιμή τόσο αυξάνουν τα κέρδη στα κρατικά ταμεία.

Advertisement
Advertisement

Πόσο κοστίζει στο εξωτερικό η βενζίνη;

Το φαινόμενο αυτό της ακρίβειας είναι πανευρωπαϊκό φαινόμενο με την Ελλάδα όμως να βρίσκεται στις χώρες με τις υψηλότερες τιμές.

Έχετε όμως αναρωτηθεί πόσο μπορεί να κοστίζει η βενζίνη σε χώρες που διαθέτουν πετρέλαιο; Στο Ντουμπάι η τιμή ανά λίτρο κυμαίνεται στα 0.84 ευρώ ανά λίτρο, ενώ στο Κουβέιτ το ένα λίτρο πωλείται 0.78 ευρώ. Η τιμή της βενζίνης στη Νιγηρία κοστίζει 0.35 ευρώ ενώ στη Βενεζουέλα το λίτρο πωλείται 0.11 ευρώ! Με λίγα λόγια για να φουλάρεις ένα καθημερινό αυτοκίνητο στη Βενεζουέλα με ντεπόζιτο 60 λίτρα χρειάζεσαι μόλις 6.6 ευρώ. Αυτές είναι οι τιμές που γνωρίζουμε για τις παραπάνω χώρες.

Advertisement

Υπάρχει όμως ακόμα μία που έχει πετρέλαια και συγκεκριμένα η Λιβύη. Η αφρικανική χώρα εκτιμάται πως διαθέτει αποθέματα σχεδόν 50 δισεκατομμυρίων βαρελιών αργού πετρελαίου αλλά λόγω του πολέμου η παραγωγή κυμαίνεται σε μόλις 1.2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως.

Πόσο τα 1.000 λίτρα;

Advertisement

Η Λιβύη έχει την χαμηλότερη τιμή αμόλυβδης βενζίνης στον πλανήτη καθώς το λίτρο πωλείται για 0.035 ευρώ ή καλύτερα τα 1.000 λίτρα πωλούνται για 35 ευρώ.

Το κόστος της βενζίνης στη Λιβύη είναι αληθινό αλλά το πρόβλημα είναι πως δεν μπορεί να εξαχθεί και να πουληθεί εκτός χώρας. Όσοι ταξιδεύουν σε αυτό το μέρος (πολλοί συγκεκριμένοι και για συγκεκριμένες δουλειές λόγω του πολέμου) μπορούν να αγοράσουν καύσιμα σε αυτήν την τιμή!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H νέα Mercedes-Benz GLC Coupe στην Ελλάδα (+τιμές)
Πότε ελέγξατε για τελευταία φορά τη ρεζέρβα του αυτοκινήτου σας;
Πτώση για βενζίνη, πετρέλαιο άνοδος για υβριδικά και ηλεκτρικά

Advertisement