Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δεν θα δούμε τελικά Alfa Romeo Stelvio GTA

Ελλάδα 17:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δεν θα δούμε τελικά Alfa Romeo Stelvio GTA

ΝΕΑ

Δεν θα δούμε τελικά Alfa Romeo Stelvio GTA

ΝΕΑ

Η αποκάλυψη των εκδόσεων Giulia GTA και Giulia GTAm τον περασμένο μήνα έχει προκαλέσει κάποια αμφιβολία για το αν η Alfa Romeo θα εφαρμόσει την ίδια πολιτική και στη Stelvio. Το πρώτο SUV της μάρκας μπορεί να έχει μια ακόμη πιο hot έκδοση από την Quadrifoglio;

Advertisement
Advertisement

Η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι «όχι». Ο επικεφαλής της μάρκας προϊόντων της εταιρείας, Fabio Migliavacca, δήλωσε ότι το DNA της GTA δεν ταιριάζει με άλλα αυτοκίνητα στη γκάμα της Alfa Romeo.

“H GTA είναι ένα σημαντικό όνομα για την Alfa Romeo. Ειλικρινά, είχαμε μια επίσημη ενδελεχής κουβέντα για μια πιθανή Stelvio GTA, αλλά καταλήξαμε πως κάτι τέτοιο δεν συμβαδίζει με τις προσδοκίες των πελατών μας”, εξήγησε. “Πρέπει να είναι το καλύτερο δυνατό. Στη Stelvio, έχουμε υψηλότερο κέντρο βάρους (σε σύγκριση με τη Giulia), οπότε δεν πρόκειται να επιτύχει τους ίδιους στόχους”.

Εμπνευσμένη από την αρχική Giulia GTA του 1965, η νέα θα γιορτάσει τα 110α γενέθλια της Alfa Romeo και θα περιοριστεί σε 500 μονάδες παραγωγής. Παρά την πανδημία του κορωνοιού που έπληξε τον κόσμο, η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία αποκάλυψε ότι περισσότεροι από 500 πελάτες ενδιαφέρονται για το αυτοκίνητο και θέλουν να το αγοράσουν άμεσα, αν και τα βιβλία παραγγελιών δεν έχουν ακόμη ανοίξει.

Advertisement
Advertisement

Οι πλήρεις προδιαγραφές θα ανακοινωθούν σε ένθετο χρόνο, αλλά θα επισκιάσουν τους 510 ίππους της Giulia Quadrifoglio, η οποία κάνει τα 0-100 km/h σε 3,9 δευτερόλεπτα και σταματά να επιταχύνει στα 305 km/h. Ο 2,9 λίτρων twin-turbo V6 θα παράγει σχεδόν 540 ίππους, ενώ η αναθεωρημένη αεροδυναμική και η εξοικονόμηση βάρους θέτει σαφή στόχο τους ταχύτερους χρόνους στους γύρους πίστας.