Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δεν είναι μια στάνταρ Gallardo! Είναι το λευκό όραμα της Lamborghini! (+video)

Ελλάδα 18:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δεν είναι μια στάνταρ Gallardo! Είναι το λευκό όραμα της Lamborghini! (+video)

ΝΕΑ

Δεν είναι μια στάνταρ Gallardo! Είναι το λευκό όραμα της Lamborghini! (+video)

ΝΕΑ

Είναι μία και μοναδική, κρύβει μια απίθανη ιστορία και κυκλοφορεί στο Μαϊάμι, αναζητώντας τον επόμενο ιδιοκτήτη.

Advertisement
Advertisement

Η Lamborghini Gallardo Concept S είναι ένα συλλεκτικό όνειρο. Έτσι είναι, από την πρώτη μέρα. Ένας σύγχρονος μονόκερος. Ένα όραμα στα λευκά, που πριν από 18 χρόνια αποτέλεσε ένα σημαντικό εταιρικό project, για μια σούπερ συλλεκτική έκδοση 100 αυτοκινήτων.

Τελικά το project κατέληξε στο αρχείο και η Gallardo Concept S, ξέφυγε από τα όρια της συλλεκτικής και έγινε μοναδική, αφού δεν υπάρχει άλλη, πέρα από το πρωτότυπο που βλέπετε στις εικόνες!

Εμπνευστής, ο τότε αρχισχεδιαστής Luc Donckerwolke, στην Centro Stile Lamborghini. Είχε μόλις ενταχθεί στην ιταλική εταιρεία, μετά την αγορά της από τον όμιλο Volkswagen. Βρήκε έμπνευση στην τολμηρή προσέγγιση του Marcello Gandini, αλλά άπλωσε πάνω της λίγη σύγχρονη… μαγική σκόνη. Κάπως έτσι όλα τα αυτοκίνητα που βγήκαν από τα χέρια του Βέλγου σχεδιαστή, ήταν απλά αλλά ακραία.

Advertisement
Advertisement

Ήταν αυτός που είχε υπογράψει τη Lamborghini Diablo VT 6.0 του 2001, τη Murcielago του 2002 και τη Gallardo του 2004 . Εργάστηκε επίσης δίπλα στον Walter de Silva στη Miura του 2006.

Το αρχικό -μη οδηγίσιμο- πρωτότυπο, παρουσιάστηκε στην Έκθεση της Γενεύης το 2005, προκαλώντας αίσθηση στους πιστούς λάτρεις της μάρκας. Επί της ουσίας, ήταν μια πιο extreme εκδοχή της Gallardo Spyder, με καλύτερο αεροδυναμικό συντελεστή και προσθήκες που τόνιζαν τον οδηγοκεντρικό χαρακτήρα της.

Όταν κατασκευάστηκε το λειτουργικό πρωτότυπο, δεν άλλαξε κάτι άλλο από τα βασικά συστατικά της Gallardo. Στην «καρδιά» του αυτοκινήτου, τοποθετήθηκε ο γνώριμος κινητήρας V10 των 5,0 λίτρων, που απέδιδε 520 ίππους.

Advertisement

Την τελευταία στιγμή, τον αρχικό ενθουσιασμό, διαδέχθηκε η σκέψη ότι το κόστος για ένα τέτοιο project, θα ήταν δυσανάλογα μεγάλο, σε σχέση με το μικρό περιθώριο κέρδους. Επομένως, το πρώτο παράδειγμα, το πλαίσιο #001, ήταν και το τελευταίο.

Το αυτοκίνητοι άλλαξε χέρια αρκετές φορές. Πουλήθηκε για τελευταία φορά το 2017, όταν κάποιος πλήρωσε 1.320.000 δολάρια, σε μια εκδήλωση της RM Sotheby’s. Τότε, το κοντέ έγραφε μόνο 180 χιλιόμετρα, ενώ μέχρι σήμερα έχει συνολικά 227 χιλιόμετρα!

Advertisement

Με απλούστερα λόγια, αυτή η μοναδική Lambo, παρά τα 18 της χρόνια, είναι ακόμα… ηλικιακά βρέφος στο δρόμο. Γιατί στην πράξη, ο νεαρός συλλέκτης που την οδηγεί, στο παρακάτω βίντεο, μεταφέρει με δέος την εμπειρία του.