Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δεν μπορείτε να φανταστείτε που πήγαν αυτά τα Jeep Gladiator (+video)

Ελλάδα 16:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δεν μπορείτε να φανταστείτε που πήγαν αυτά τα Jeep Gladiator (+video)

ΝΕΑ

Δεν μπορείτε να φανταστείτε που πήγαν αυτά τα Jeep Gladiator (+video)

ΝΕΑ

Δύο ειδικά διαμορφωμένα Jeep Gladiator «όργωσαν» το χιόνι που έπεσε πριν από λίγες ημέρες στα Δερβενοχώρια και κατέγραψαν απίστευτες εικόνες…

Advertisement
Advertisement

Με ένα καθημερνό αυτοκίνητο η εμφάνιση χιονιά σημαίνει αυτομάτως και… παρκάρισμα ή στην καλύτερη, περιορισμένες μετακινήσεις. Στην περίπτωση που το όχημα διαθέτει χιονολάστιχα τα πράγματα είναι πιο εύκολα και οι μετακινήσεις γίνονται με περισσότερη ασφάλεια.

Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που έχει χιονίσει πολύ και το χιόνι έχει ξεπεράσει το ένα μέτρο; Μία ανάλογη κατάσταση έζησαν πριν από λίγες ημέρες οι κάτοικοι στα Δερβενοχώρια, όπου το χιόνι ξεπέρασε το ένα μέτρο ενώ η πρόσβαση σε αρκετά χωριά της περιοχής από τους επαρχιακούς δρόμους, είχαν κλείσει.

Η πρόσβαση σε τέτοιους δρόμους και με αυτές τις συνθήκες γίνεται μόνο με συγκεκριμένα οχήματα ειδικού σκοπού ή με ειδικά διαμορφωμένα οχήματα. Για παράδειγμα και όπως θα δείτε στο σχετικό video, δύο ειδικά διαμορφωμένα Jeep Gladiator όχι απλά κατάφεραν να κινηθούνε σε απίστευτα αντίξοες συνθήκες αλλά να ανοίξουν και μέρος του δρόμου. Τα συγκεκριμένα Jeep διέθεταν μεγαλύτερους τροχούς, έξτρα αναρτήσεις κ.ά. ενώ ήταν εφοδιασμένα με ειδικούς εργάτες.

Advertisement
Advertisement

Από Οινόη προς Σκούρτα

Η διαδρομή που ακολούθησαν ήταν από Οινόη προς Σκούρτα όπου το χιόνι ξεπερνούσε σε πολλά σημεία το ένα μέτρο.

Παρ’ όλα αυτά το ένα Gladiator που άνοιγε δρόμο έδειξε την τρομακτική δύναμη που διαθέτει ενώ αν εφοδιαζόταν με ειδικό «μαχαίρι» σίγουρα θα καθάριζε και το δρόμο.

Advertisement

Εκχιονιστικό… Gladiator!

Παρά τη δύναμη του οχήματος, σε κάποιο σημείο της διαδρομής το απάτητο χιόνι «φρέναρε» το αμερικάνικο Pick-up, το οποίο κόλλησε στην αριστερή πλευρά του «δρόμου» και χώθηκε 1.5 μέτρο στο χιόνι.

Advertisement

Όπως θα δείτε, χρειάστηκε η βοήθεια του δεύτερου Jeep αλλά δύο «εργατών» για να απεγκλωβιστεί.

Σπάνιες εικόνες

Οι εικόνες σε τόσο άσχημες συνθήκες στην Ελλάδα σπάνια βλέπουν το φως της δημοσιότητας, οπότε μπορείτε να τις απολαύσετε στο παρακάτω video

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σοκάρει η δοκιμή του Ιαβέρη σε χιονισμένο οδόστρωμα (+video)
Τι πρέπει να κάνεις αν δεις… χελώνα στο καντράν;
Πόσο θα κοστίζει η νέα Ford Mustang;