Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δέκα χρόνια παρκάρισμα χωρίς χέρια

Ελλάδα 13:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δέκα χρόνια παρκάρισμα χωρίς χέρια

ΝΕΑ

Δέκα χρόνια παρκάρισμα χωρίς χέρια

ΝΕΑ

Ένα από τα πρώτα βήματα της αυτοκινητοβιομηχανίας προς την αυτόνομη οδήγηση ήταν και η ανάπτυξη συστημάτων υποβοήθησης στάθμευσης. Η Volkswagen γιορτάζει τη συμπλήρωση 10 ετών από το λανσάρισμα του Park Assist, το οποίο έκανε πρεμιέρα το 2006 στο πολυμορφικό Touran.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Από τότε η τεχνολογία έχει εξελιχθεί αρκετά και πλέον η Volkswagen έχει καταστήσει από το 2015 διαθέσιμη την 3η γενιά του Park Assist. Προσφέρει όχι μόνο κάθετο και παράλληλο προς το δρόμο παρκάρισμα, αλλά και στάθμευση προς τα μπροστά. Απαιτείται απλώς πλάτος +80 cm από αυτό του οχήματος για να παρκάρει με ασφάλεια, ενώ παράλληλα διαθέτει και αυτόματο φρενάρισμα κινδύνου.

Οι μηχανολόγοι της Volkswagen εργάζονταν στην εξέλιξη του Park Assist από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 και το 2006 το σύστημα ήταν έτοιμο να μπει σε αυτοκίνητα παραγωγής (αποκλειστικά για παράλληλη με το δρόμο στάθμευση και σε χώρο 1,4 m. μεγαλύτερο από το συνολικό μήκος του οχήματος). Το 2012 το Park Assist βελτιώθηκε, η διαδικασία γινόταν πιο εύκολα και πλέον απαιτείτο μόλις 90 cm επιπλέον χώρος.

Advertisement
Advertisement