Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

ΔΕΗ blue hub: Το ηλεκτρικό μέλλον εξελίσσεται!

Ελλάδα 16:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

ΔΕΗ blue hub: Το ηλεκτρικό μέλλον εξελίσσεται!

ΝΕΑ

ΔΕΗ blue hub: Το ηλεκτρικό μέλλον εξελίσσεται!

ΝΕΑ

Κάνουμε ένα ταξίδι-αστραπή στην Θεσσαλονίκη, φορτίζουμε στο εντυπωσιακό ΔΕΗ blue hub στη Λάρισα με τους 12 φορτιστές, και απολαμβάνουμε την καλύτερη ταξιδιωτική εμπειρία ηλεκτροκίνησης.

Advertisement
Advertisement

Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι η ηλεκτροκίνηση κάνει πλέον δυναμική την παρουσία της και στην Ελλάδα. Ενδεικτικά, τα ηλεκτρικά οχήματα σημείωσαν ρεκόρ πωλήσεων νέων μοντέλων το 2023, με εκρηκτική άνοδο της τάξης του 147% και με προοπτικές ακόμα ακόμα καλύτερων επιδόσεων στα χρόνια που έρχονται.

Σε αυτό το ταχύτατα αναπτυσσόμενο περιβάλλον της νέας βιώσιμης κινητικότητας, πρωταρχικό ρόλο παίζουν οι υποδομές φόρτισης. Δεν αποτελεί έκπληξη ότι η ΔΕΗ διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στον εν λόγω τομέα, μέσω του brand της ΔΕΗ blue. Η ΔΕΗ blue είναι η ηγέτιδα δύναμη της ελληνικής αγοράς, με πάνω από 2.000 σημεία φόρτισης σε όλη την Ελλάδα, τα οποία εμπλουτίζονται διαρκώς και καλύπτουν όλο και περισσότερα σημεία της επικράτειας.

Σε αυτό το ταχύτατα αναπτυσσόμενο δίκτυο, η ΔΕΗ blue έρχεται να προσθέσει μία ακόμα κορυφαία παροχή στους οδηγούς των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Τα νέα ΔΕΗ blue hubs, τα οποία δημιουργούνται σε κομβικά σημεία των Εθνικών Οδών, έτσι ώστε το ταξίδι στους κεντρικούς οδικούς άξονες και ανάμεσα στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας να είναι όσο πιο απροβλημάτιστο και ευχάριστο γίνεται.

Advertisement
Advertisement

Το πρώτο ΔΕΗ blue hub εκτός Αθήνας-Θεσσαλονίκης ξεκίνησε ήδη να λειτουργεί στο Εμπορικό Πάρκο της Trade Estates στην Λάρισα. Και όπως διαπιστώσαμε από πρώτο χέρι αποτελεί μία εγκατάσταση που αλλάζει ολοκληρωτικά την εμπειρία του ταξιδιού από την Αθήνα προς την Θεσσαλονίκη.

Αρχικά το hub βρίσκεται σε πολύ βολικό σημείο, καθώς δεν απαιτεί παρά μία μικρή παράκαμψη ούτε δύο χιλιομέτρων από την Εθνική Οδό προς το Εμπορικό Πάρκο της Trade Estates στην Λάρισα.

Βρίσκεται επίσης σε κομβική θέση για όποιον κάνει το ταξίδι προς και από την συμπρωτεύουσα, καθώς χάρη στους ταχυφορτιστές των 300 KW μπορεί να γεμίσει μέσα σε ελάχιστο χρόνο τη μπαταρία του και να συνεχίσει απρόσκοπτα και χωρίς άγχος το ταξίδι του στην Εθνική.

Advertisement

Η πρόσβαση είναι αρκετά εύκολη μέσα σε λίγα λεπτά ενώ και το σημείο που έχουν εγκατασταθεί οι φορτιστές είναι ιδιαίτερα ευδιάκριτο και καλαίσθητο, δίνοντας έμφαση στην διευκόλυνση των οδηγών και την άνετη διεκπεραίωση της όλης διαδικασίας φόρτισης.

Το νέο αυτό hub της ΔΕΗ blue είναι μία ιδιαίτερα εντυπωσιακή εγκατάσταση. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Έχει συνολική ισχύ 776 KW, μπορεί να φορτίζει ταυτόχρονα έως και 12 οχήματα, σε οκτώ θέσεις των 22kW (AC) και τέσσερις θέσεις ταχυφόρτισης ισχύος έως και 300kW σε ρεύμα DC.

Advertisement

Οι δύο αυτοί υπερταχυφορτιστές είναι αυτή την στιγμή μεταξύ των ισχυρότερων και ταχύτερων στην Ελλάδα, ενώ προσφέρουν διευκολύνσεις για AμεΑ, με ειδική θέση φόρτισης και οθόνη προσαρμοσμένη στις ανάγκες των ατόμων με κινητικές δυσκολίες.

Με ένα δίκτυο που ξεπερνά τους 240 ταχυφορτιστές η ΔΕΗ blue είναι ο ισχυρότερος πάροχος γρήγορης φόρτισης στην χώρα μας, και μάλιστα με 100% πράσινη ενέργεια, προερχόμενη αποκλειστικά από Ανανεώσιμες Πηγές.

Αξίζει να σημειωθεί, , ότι η ΔΕΗ blue εξασφάλισε Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου υπερταχυφορτιστών (HPDC) στο πλαίσιο του μηχανισμού χρηματοδότησης «Συνδέοντας την Ευρώπη /Connecting Europe Facility» (CEF) και οι δύο υπερταχυφορτιστές του ΔΕΗ blue hub Λάρισας εντάσσονται σε αυτό το πρόγραμμαΈτσι, η ΔΕΗ blue συμβάλει καταλυτικά και στην ευρύτερη προώθηση της ηλεκτροκίνησης στην Ευρώπη.

Advertisement

Όπως διαπιστώσαμε και από την προσωπική μας εμπειρία, οι υπερταχυφορτιστές (HPDC) αυτοί δημιουργούν εντελώς νέα δεδομένα για το ταξίδι με το ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Η φόρτιση είναι πραγματικά αστραπιαία και ολοκληρώνεται μέσα σε λίγα λεπτά (ανάλογα και τον τύπο του οχήματος), όσο σχεδόν θα κρατούσε μία στάση για ξεκούραση κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού.

Παράλληλα το μεγάλο πλήθος των φορτιστών εξασφαλίζει ότι πάντα θα υπάρχει κάποιος ελεύθερος για να καλύψει τις ανάγκες του διερχόμενου οδηγού. Επιπροσθέτως προφέρεται και η δυνατότητα κράτησης του φορτιστή που παρέχει η πολύ εύχρηστη εφαρμογή της ΔΕΗ blue, η οποία προσφέρει και πλήθος άλλων παροχών στα μέλη της όπως η υπηρεσία «Ταξίδια ΔΕΗ blue» για την καλύτερη οργάνωση του κάθε ταξιδιού.

Για εκείνους πάντως που δεν βιάζονται να ολοκληρώσουν το ταξίδι τους, τα πολυκαταστήματα στο Εμπορικό Πάρκο της Λάρισας προσφέρουν στιγμές ξεκούρασης και χαλάρωσης για όλη την οικογένεια. Ενώ μπορούν να συνδυαστούν με φαγητό, καφέ ή ακόμα και με ψώνια, όση ώρα το αυτοκίνητο γεμίζει τη μπαταρία του σε κάποιο από τα σημεία φόρτισης.

Η δική μας εμπειρία από την στάση στο hub της ΔΕΗ blue στην Λάρισα ήταν κάτι παραπάνω από εξαιρετική. Το αυτοκίνητό μας γέμιζε τη μπαταρία του με ασύλληπτες ταχύτητες, παρέχοντας επιπλέον χιλιόμετρα αυτονομίας σε ελάχιστα λεπτά. Και όλα αυτά σε ένα ιδιαίτερα προσεγμένο χώρο και με μία απλή διαδικασία μέσω της εφαρμογής που ήταν απόλυτα ξεκάθαρη και πλήρως λειτουργική.

Σε κάθε περίπτωση, η ΔΕΗ blue δείχνει με τα hubs που έχει ήδη σε λειτουργία, αλλά και με αυτά που θα προστεθούν (παραδόθηκε προς χρήση ένα όμοιο στο Top Parks των Ιωαννίνων), ότι αποτελεί την κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στην χώρα μας.

Και δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι το ταξίδι μεγάλων αποστάσεων με ηλεκτρικό όχημα στους αυτοκινητόδρομους και στα πιο απόμακρα σημεία της Ελλάδας γίνεται πλέον μία απλή και ευχάριστη καθημερινότητα για όλους.

Για την ΔΕΗ blue το μέλλον δεν είναι κάτι αφηρημένο, αλλά μία πραγματικότητα που δημιουργείται σήμερα. Και στο ΔΕΗ blue hub στην Λάρισα μπορείτε να πάρετε μια πρώτη γεύση από τα «προσεχώς» της ηλεκτροκίνησης στην χώρα μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΔΕΗ blue hub στο Εμπορικό Πάρκο Λάρισας
ΔΕΗ blue «Energy nights»: 20% έκπτωση για νυχτερινή φόρτιση
Απόδραση στο Μέτσοβο και στην Πίνδο με ηλεκτρικό! (+video)