Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δευτέρα η… καταραμένη

Ελλάδα 17:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δευτέρα η… καταραμένη

ΝΕΑ

Δευτέρα η… καταραμένη

ΝΕΑ

Ο οδηγός πρέπει πάντα να προσέχει απλά κάποιες ώρες, μέρες και μήνες η επικινδυνότητα είναι στατιστικά μεγαλύτερη.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί οι περισσότεροι να θεωρούν πως η ημέρα της εβδομάδας με τα πιο πολλά ατυχήματα είναι η Κυριακή…

…αλλά η ανάλυση των στατιστικών δεδομένων του περασμένου έτους έδειξε πως μόνο το 7% του συνόλου των ατυχημάτων καταγράφονται στην εξ ορισμού αργία για τους πιο πολλούς της εβδομάδας.

Απεναντίας, σύμφωνα με την έρευνα της Hellas Direct, υπερδιπλάσια σε σχέση με την Κυριακή είναι τα ατυχήματα που σημειώνονται τις δύο πρώτες εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας. Τη Δευτέρα που είναι και η πιο «επικίνδυνη» με 17,1% επί του συνόλου και την Τρίτη με 16,8%.

Advertisement
Advertisement

Γενικά πάντως οι εργάσιμες ημέρες είναι οι πιο «επικίνδυνες» για τους οδηγούς, καθώς υψηλά είναι τα ποσοστά τόσο την Τετάρτη όσο και την Πέμπτη με 16%, ενώ την Παρασκευή σημειώνεται το 15,6% του συνόλου των ατυχημάτων.

Μειωμένα είναι τα ποσοστά και του Σαββάτου, γεγονός που αποδεικνύει πως η κούραση και το στρες συμβάλλουν αρνητικά στη συγκέντρωση των οδηγών και στα αντανακλαστικά τους.

Advertisement

Από πλευράς ωρών μέσα στην ημέρα η πιο επικίνδυνη χρονική περίοδος είναι το τρίωρο από τις 12:00 έως τις 15:00, καθώς τότε τα νεύρα όσων κινούνται στους δρόμους έχουν χτυπήσει «κόκκινο». Εξίσου επικίνδυνες είναι και οι επόμενες 3 ώρες (15:00- 18:00), που οι περισσότεροι επιστρέφουν στα σπίτια τους κουρασμένοι από την εργασία τους.

Σχετικά αυξημένα είναι τα ποσοστά ατυχημάτων και τα τρίωρα 09:00-12:00 και 18:00-21:00, ενώ τα μεσάνυχτα (00:00-3:00) τα ατυχήματα είναι μεν λιγότερα αλλά είναι και πιο σοβαρά.

Advertisement

Τέλος σε ότι αφορά τους μήνες του έτους στατιστικά πιο επικίνδυνοι είναι ο Μάιος και ο Νοέμβριος, ενώ στον αντίποδα, παρά την αυξημένη κίνηση λόγω διακοπών βρίσκεται ο Αύγουστος που είναι ο μήνας με τα λιγότερα ατυχήματα.

Λίγα είναι τα τροχαία τόσο τον Ιανουάριο όσο και το Φεβρουάριο, ενώ οι υπόλοιποι μήνες του έτους κυμαίνονται στα ίδια πάνω κάτω επίπεδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τρόμος: Δείτε την πιο επικίνδυνη γέφυρα στον κόσμο (+video)
Σοκαριστικό video: Ο θάνατος καραδοκεί στη ΛΕΑ!
Αυτοκίνητο πάνω στη στέγη σπιτιού

Advertisement