Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δε μπαίνει σε lockdown το αυτοκίνητο…

Ελλάδα 22:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δε μπαίνει σε lockdown το αυτοκίνητο…

ΝΕΑ

Δε μπαίνει σε lockdown το αυτοκίνητο…

ΝΕΑ

… ούτε η μοτοσικλέτα! Η πολύ αυξημένη ζήτηση τόσο για αγορά νέου αυτοκινήτου, όσο και για service, οδηγεί τις Ελληνικές εταιρείες σε πλήρη εγρήγορση κατά το δεύτερο lockdown.

Advertisement
Advertisement

Με δεδομένο ότι οι καθετοποιημένες μονάδες (έκθεση και συνεργείο) θα παραμείνουν ανοικτές -όπως συνέβη και στο πρώτο κύμα- η αντιμετώπιση του δεύτερου lockdown θα είναι διαφορετική από τις περισσότερες εταιρείες της αγοράς αυτοκινήτου, αφού πλέον η εμπειρία του πρώτου κλεισίματος είναι  οδηγός για το τι θα πράξουν στο δεύτερο.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις αλλά και τα δεδομένα που έχουν οι εταιρείες, όποιος προχώρησε σε γενικευμένο κλείσιμο με πλήρη αναστολή λειτουργείας σε πολλές περιπτώσεις, βίωσε τα αποτελέσματα όταν σταμάτησε το lockdown, όντας ανέτοιμος στην αυξημένη ζήτηση των υποψηφίων αγοραστών, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις -κατά τη διάρκεια του κλεισίματος- άλλαξαν και την επιλογή του αυτοκινήτου που είχαν αποφασίσει να αγοράσουν.

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων, ιδιαίτερα από τον Ιούλιο και μετά, έχουν αυξητικές τάσεις (σε σχέση με τους αντίστοιχους μήνες του 2019), κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα και ιδιαίτερα από τον Ιανουάριο και μετά.

Advertisement
Advertisement

Άλλωστε οι αυτοκινητοβιομηχανίες ξέρουν καλά ότι η διαδικασία απόφασης για αγορά νέου αυτοκινήτου έχει πολύ μεγαλύτερη διάρκεια, από ό,τι στο παρελθόν και αυτή -ως επί το πλείστων- περνάει από το διαδίκτυο…

Παράλληλα και το service των περισσοτέρων εταιρειών λειτουργεί διαφορετικά, με απόλυτη ασφάλεια, ενώ κάποιες εταιρείες παρέχουν ο πελάτης να μην μπαίνει καν στη διαδικασία να μεταβεί καν στις εκθέσεις…

 

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Όπου φύγει, φύγει οι Αθηναίοι

Advertisement

Από το εμβόλιο για τον κορωνοϊό στο Chardonnay του Πόντου

SOS: Ο κορωνοϊός στο αυτοκίνητο μας- Τι να κάνω με κλιματιστικό κλπ;