ΝΕΑ

Daihatsu DN Trec: Ιδού το νέο Terios!

Ελλάδα 3:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Daihatsu DN Trec: Ιδού το νέο Terios!

ΝΕΑ

Daihatsu DN Trec: Ιδού το νέο Terios!

ΝΕΑ

Μπορεί να έχει αποσυρθεί από την Ευρώπη, όμως στην Ιαπωνία η Daihatsu συνεχίζει δυναμικά την πορεία της και έτσι στο επικείμενο Tokyo Motor Show θα παρουσιάσει το νέο πρωτότυπο DN Trec, που θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του γνωστού μας Terios.

Advertisement
Advertisement

ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Με βάση τα πρώτα στοιχεία και εικόνες που έδωσε η εταιρεία στη δημοσιότητα, το πρωτότυπο έχει μήκος κάτω από 4 μέτρα (3.980 χιλιοστά), πλάτος 1.695 χιλιοστά και ύψος 1,6 μέτρων.

Η σχεδίασή του δείχνει πολύ μοντέρνα και νεανική, με πλαϊνές πόρτες που ανοίγουν αντικριστά (στο μοντέλο παραγωγής θα είναι «κανονικές»), τονισμένους προφυλακτήρες, πίσω φωτιστικά που θυμίζουν ελαφρώς αυτά των μοντέλων της Mercedes, καθώς και αρκετές χρωμιωμένες λεπτομέρειες.

Advertisement
Advertisement

Πολύ ενδιαφέρον έχει το εσωτερικό, που περιλαμβάνει δύο ψηφιακές οθόνες για τον πίνακα οργάνων και το σύστημα πολυμέσων πάνω στην κονσόλα, λεπτό τούνελ κεντρικής κονσόλας τύπου γέφυρας όπου εδράζονται ο επιλογέας ταχυτήτων και το χειριστήριο για το infotainment, αλλά και ταμπλό δύο επιπέδων. Επίσης, η Daihatsu υπόσχεται ότι παρά τις compact διαστάσεις του, το DN Trec μπορεί να μεταφέρει ακόμη και 5 ενήλικες επιβάτες.

DN Trec3 640

Ως προς τα τεχνικά στοιχεία του πρωτότυπου, η ιαπωνική εταιρεία δεν ανακοινώνει λεπτομέρειες, εκτός από το ό,τι υπάρχουν δύο βενζινοκίνητα μοτέρ, ένας 1.000άρης turbo και ένα υβριδικό σύστημα με ατμοσφαιρικό μοτέρ 1,2 λίτρων. Περισσότερα για αυτό το πολύ ενδιαφέρον αυτό μοντέλο θα μάθουμε λίγο πριν την επίσημη πρώτη του στο Τόκιο στις 25 Οκτωβρίου.

Advertisement

DN Trec2 640