Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Dacia Duster: Mε 1.300άρη τούρμπο έως 150 άλογα

Ελλάδα 4:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Dacia Duster: Mε 1.300άρη τούρμπο έως 150 άλογα

ΝΕΑ

Dacia Duster: Mε 1.300άρη τούρμπο έως 150 άλογα

ΝΕΑ

Τo Dacia Duster αποκτά τον βενζινοκινητήρα 1,3 TCe με ιπποδύναμη που φτάνει τα 150 άλογα. Δείτε πόσο κοστίζει.

Advertisement
Advertisement

To συγκεκριμένο μοτέρ είναι προϊόν της συνεργασίας της Συμμαχίας του Groupe Renault με την Daimler το οποίο προσφέρει υψηλές επιδόσεις και χαμηλές εκπομπές CO2. Στην πράξη αυτό σημαίνει ιπποδύναμη 130 και 150 ίππων, ροπή 240 ή 250 Nm, ανάλογα την έκδοση, αλλά και χαμηλές τιμές μέσης κατανάλωσης από 6,0 έως 6,4 λτ./100 χλμ. Παράλληλα, και οι επιδόσεις του Dacia Duster 1.3 TCe είναι ανταγωνιστικές για τα δεδομένα της κατηγορίας, με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 200 χλμ./ώρα (έκδοση 1.3 TCe 150).

Ενδεικτικά, ο Energy 1.3 TCe αξιοποιεί την τεχνολογία Bore Spray Coating, όπου οι κύλινδροι επικαλύπτονται με ειδικό υλικό για τον περιορισμό των τριβών και την καλύτερη μεταφορά της θερμότητας, με αποτέλεσμα τη βελτιστοποίηση της απόδοσης. To καύσιμο ψεκάζεται απευθείας στον κύλινδρο με πίεση αυξημένη στα 250 bar, την ώρα που ο θάλαμος καύσης έχει ειδικό σχεδιασμό που επιτρέπει τη βέλτιστη ανάμειξη του καυσίμου με τον αέρα, βοηθώντας έτσι τον περιορισμό της κατανάλωσης. Επίσης, ο νέος κινητήρας κάνει χρήση του Συστήματος Διπλού Μεταβλητού Χρονισμού (Dual Variable Timing Camshaft). Η εν λόγω τεχνολογία μεταβάλλει διαρκώς την χρονική στιγμή ανοίγματος των βαλβίδων εισαγωγής και εξαγωγής ανάλογα με τις στροφές και το φορτίο του κινητήρα.


Advertisement
Advertisement

Ο νέος κινητήρας Energy 1.3 TCe που εξοπλίζει το νέο Dacia Duster συνδυάζεται τόσο με τις 2κίνητες όσο και με τις τετρακίνητες εκδόσεις του μοντέλου.  Σε κάθε περίπτωση, ο εξοπλισμός του Dacia Duster 1.3 TCe παραμένει πλήρης από την έκδοση Sportive, που είναι και η αρχική διαθέσιμη με τον καινούριο κινητήρα, με Συστήματα Hill Start Assist & Hill Descent Control (4×4), φώτα ημέρας LED και προβολείς ομίχλης, μπάρες οροφής και ζάντες αλουμινίου 16’’, αισθητήρες φωτεινότητας, 6 αερόσακους, air condition, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός & πίσω, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και θερμαινόμενους καθρέπτες, σύστημα πολυμέσων Media Nav Evo (με οθόνης αφής 7 ιντσών και ελληνικούς χάρτες πλοήγησης), δερμάτινο τιμόνι και λεβιέ ταχυτήτων.

Η τιμή του μοντέλου ξεκινά από τα 15.980 ευρώ για την έκδοση με τους 130 ίππους και τα 16.680 ευρώ για εκείνη των 150 ίππων. Για όσους επιλέξουν κάποια τετρακίνητη έκδοση, το αρχικό κόστος τοποθετείται στα 17.340 ευρώ.