Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Cupra Terramar: SUV coupe επιδόσεων

Ελλάδα 13:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Cupra Terramar: SUV coupe επιδόσεων

ΝΕΑ

Cupra Terramar: SUV coupe επιδόσεων

ΝΕΑ

Η SEAT θα προσθέσει ένα ακόμη κομψό SUV, ονομάζεται Terramar και θα το δούμε αρχικά ως Cupra Terramar. Η εταιρία υπέβαλε αίτηση για την καταχώριση του ονόματος Cupra Terramar, ένα σημάδι ότι το πολύ φημολογούμενο κορυφαίο SUV coupe θα γίνει πραγματικότητα αποτίοντας φόρο τιμής σε έναν από τους παλαιότερους ιστιοπλοϊκούς αγώνες της Ισπανίας.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Η Cupra ξεκινάει με το Ateca, μια ταχύτερη και πιο εστιασμένη έκδοση του υπάρχοντος οικογενειακού SUV της SEAT. Ωστόσο, η εταιρεία έχει ήδη teasάρει ένα σκίτσο που οι ανώτεροι υπάλληλοι αποκαλούν το πρώτο «100% Cupra» – αυτό που φαίνεται να είναι ένα μεγάλο SUV με μια πιο swoopy οροφή.

Advertisement
Advertisement

Είναι αναμενόμενο ότι αυτή θα είναι στην πραγματικότητα μια έκδοση coupe του Tarraco – και ότι ενώ θα ξεκινήσει μόνο ως Cupra, μια πιο συμβατική έκδοση του αυτοκινήτου θα μπορούσε να ακολουθήσει μέσα σε 18 μήνες έως τα επόμενα δύο χρόνια. Θα περίμενε κανείς ότι θα έχει περισσότερα από 300 ίππους, μαζί με τετρακίνηση και αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Το μοντέλο θα μπορούσε επίσης να επιλεγεί για να εισαγάγει plug-in υβριδική τεχνολογία για τους λάτρεις της Cupra. Το Terramar θα αποτελούσε κατάλληλο εκπρόσωπο για την ισπανική μάρκα απόδοσης. Το Autodromo de Sitges-Terramar είναι ένα προηγούμενο πρωτάθλημα αγώνων στην περιοχή της Καταλονίας. Χτίστηκε τη δεκαετία του 1920 και φιλοξενούσε μικρούς αγώνες μέχρι τη δεκαετία του ’50, αλλά εδώ και πολύ καιρό εγκαταλείφθηκε.

Οι εγκαταστάσεις στο Terramar επιλέχθηκαν επίσης από τη SEAT για την παγκόσμια εκδήλωση λανσαρίσματος της μάρκας Cupra τον Φεβρουάριο – το ίδιο βράδυ, όταν το coupe SUV πρωτοεμφανίστηκε.

Curpa-Terramar-tsiro-640