Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Corvette SUV: Θα γίνει πραγματικότητα;

Ελλάδα 2:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Corvette SUV: Θα γίνει πραγματικότητα;

ΝΕΑ

Corvette SUV: Θα γίνει πραγματικότητα;

ΝΕΑ

Ξεκίνησε ως πρωταπριλιάτικο αστείο από το Corvette forum και η πραγματοποίησή του ίσως να είναι επιβεβλημένη από την GM ώστε να δώσει την υπόσταση, την… γκάμα και τις πωλήσεις στο brand name.

Advertisement
Advertisement

 

Η μεγάλη «κόντρα» ανάμεσα στους φίλους του αυτοκινήτου στις ΗΠΑ, αφορά την δημιουργία, ή όχι, ενός Sport Utility Vehicle με τα σήματα της Corvette. Στο δίλημμα έδωσε την άποψή του και ο Bob Lutz, μία μορφή της βιομηχανίας αυτοκινήτου, ο οποίος έχει δουλέψει για τις: BMW, Chrysler, Ford και General Motors. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του θα μετατρέψει την Corvette από μία μάρκα με ένα μοντέλο σε ένα κανονικό brand. Ο Lutz πιστεύει πως θα ανέβει έτσι η μάρκα στην αγορά και θα συγκεντρώσει πελάτες οι οποίοι θα αγόραζαν Porsche Cayenne. Μάλιστα προτείνει και τιμή στα 88.000 ευρώ (100.000 δολάρια).

Advertisement
Advertisement

Η πρόταση αφορά ένα δυνατό και ελαφρύ SUV λίγο μεγαλύτερο από την Cayenne με μικρή παραγωγή στα 20.000 με 30.000 παγκοσμίως, πλούσιο εξοπλισμό και κινητήρα V8 πολλών κυβικών. Σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις του Lutz στον αμερικανικό τύπο, αν η Corvette δεν συμπλεύσει με τις τάσεις της αγοράς κινδυνεύει να έχει ημερομηνία λήξης, αφού ως τώρα δεν έχει κάποια υβριδική έκδοση και ο μοναδικός νεοτερισμός της ήταν η τοποθέτηση του κινητήρα στο κέντρο. Έτσι μοιραία το αγοραστικό κοινό της δεν ανανεώνεται.

Εδώ έρχεται το Corvette SUV, το οποίο θα δημιουργήσει μία τυπική γκάμα και θα δώσει χρόνο στην μάρκα. Ας μην ξεχνάμε πως όταν παρουσιάστηκε η Cayenne (το 2003) ξάφνιασε και δίχασε το κοινό της Porsche αλλά κέρδισε σε πωλήσεις και τελικά σε γόητρο. Μήπως πρέπει η Corvette να κάνει το ίδιο;