Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Continental: Έτοιμος ο 3D πίνακας οργάνων

Ελλάδα 23:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Continental: Έτοιμος ο 3D πίνακας οργάνων

ΝΕΑ

Continental: Έτοιμος ο 3D πίνακας οργάνων

ΝΕΑ

Η Continental παρουσίασε τον πρώτο 3D πίνακα οργάνων που είναι έτοιμος για να περάσει στην παραγωγή, στο premium SUV Genesis GV80.

Advertisement
Advertisement

Είναι επαναστατικός από την άποψη πως οι λειτουργίες του έχουν εναρμονιστεί με την ιδιαίτερη αισθητική στην απεικόνιση. Με τον τρόπο αυτό, ο οδηγός του Genesis CV80, μοντέλο στο οποίο θα κάνει επίσημο ντεμπούτο ο συγκεκριμένος πίνακας οργάνων από την Continental, θα βλέπει τα κτίρια να μεγαλώνουν και να πλησιάζουν μέσα στην ψηφιακή απεικόνιση του πίνακα οργάνων, ενώ θα έχει και τελείως νέα οπτική για τα σήματα του ΚΟΚ που βρίσκονται εκατέρωθεν του δρόμου αλλά και τα φανάρια ρύθμισης της κυκλοφορίας.

Advertisement
Advertisement

Με τη χρήση μιας εσωτερικής κάμερας, το σύστημα θα μπορεί να ρυθμίζει τις προβολές του ανάλογα με το ύψος του κεφαλιού του οδηγού, παρακολουθώντας ταυτόχρονα και το αν ο οδηγός έχει την προσοχή του στραμμένη στο δρόμο ή αλλού. Το σύστημα έχει σχεδιαστεί για να είναι πιο ξεκούραστο από τους συμβατικούς πίνακες οργάνων, περιορίζοντας τις πληροφορίες που μεταφέρονται στον οδηγό, μόνο στις απολύτως απαραίτητες, όταν οι συνθήκες το επιβάλλουν. Από εκεί και πέρα, ο οδηγός θα μπορεί να επιλέξει μια σειρά από πληροφορίες για να έχει μπροστά του, διαμορφώνοντας τον πίνακα όπως εκείνος θέλει.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι και το ότι ακόμα και οι επιβάτες του πίσω καθίσματος θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν τις 3D ειδοποιήσεις χωρίς να είναι απαραίτητα κάποια γυαλιά- όπως αυτά που χρησιμοποιούνται στους κινηματογράφους κατά τη διάρκεια της προβολής 3D ταινιών- καθώς η τεχνολογία που έχει αναπτυχθεί κάνει χρήση συγκεκριμένων πηγών φωτισμού που είναι διάσπαρτοι σε καίρια σημεία μέσα στην καμπίνα και ειδικά στο μπροστινό τμήμα. Η εμπορική εκμετάλλευση της τεχνολογίας αυτής, είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει από το ερχόμενο καλοκαίρι, με το νέο μοντέλο της Genesis, το SUV GV80, της premium μάρκας κάτω από την «ομπρέλα» της Hyundai.

Advertisement