Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δύο πρεμιέρες στο Athens Motor Show η Citroen

Ελλάδα 10:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δύο πρεμιέρες στο Athens Motor Show η Citroen

ΝΕΑ

Δύο πρεμιέρες στο Athens Motor Show η Citroen

ΝΕΑ

Πολύ δυναμική παρουσία θα έχει η Citroen στο Athens Motor Show 2013 που θα διεξαχθεί στις 2-10 Νοεμβρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο παλιό Δυτικό Αεροδρόμιο.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Από τη μία, το εντυπωσιακό DS5 που κάνει την πρώτη του εμφάνιση στην Ελλάδα. Σαγηνευτικό ως μέλος της σειράς DS, ακολουθεί πιστά τη φιλοσοφία «Creative Technologie» της γαλλικής μάρκας, με αρκετά τολμηρό σχεδιασμό.

Χρησιμοποιεί μια εντελώς νέα αρχιτεκτονική και είναι εφοδιασμένο με μια σειρά τεχνολογικών καινοτομιών όπως το  «Intelligent traction control», οπτικό σύστημα προειδοποίησης παρέκκλισης από τις γραμμές πορείας και φώτα που ρυθμίζουν τη δέσμη τους σύμφωνα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες.

Advertisement
Advertisement

Το Citroën DS5 εφοδιάζεται με μια σειρά αποδοτικών κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου. «Πρωτοπαλίκαρο» κάτω από το καπό, ο πετρελαιοκινητήρας 1.6 e-HDi με τους 115 ίππους σε συνδυασμό με το μικρο-υβριδικό σύστημα  e-HDi. Παράλληλα, το DS5 είναι το πρώτο μοντέλο που χρησιμοποιεί το υβριδικό σύστημα Hybrid4, με πετρελαιοκινητήρα που προσφέρει 200 ίππους και τετρακίνηση, με εκπομπές CO2 μόλις 88 gr/km.

Κι από την άλλη, το ολοκαίνουριο C4 Picasso, που αποτελεί το πρώτο μοντέλο που βασίζεται πάνω στη νέα πλατφόρμα του γκρουπ PSA Peugeot Citroën EMP2 (Efficient Modular Platform 2). Με διαστάσεις 4.43m μήκος, 1.83m πλάτος και 1,61, ύψος, είναι 40mm κοντύτερο σε σχέση με τον προκάτοχο του, για αυξημένη ευελιξία, προσφέροντας όμως την ίδια στιγμή, κορυφαίους χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους (537 lt, + 40lt σε σχέση με την προηγούμενη γενιά).
[nggallery id=2639]
Το βάρος του είναι μειωμένο κατά 140 κιλά (τα 70 χάρη στη νέα πλατφόρμα) με αρωγό τη χρήση αλουμινίου στο κάλυμμα του κινητήρα και συνθετικών υλικών στη πόρτα του χώρου αποσκευών. Το πανοραμικό παρμπρίζ κλέβει τη παράσταση ενώ το νέο C4 Picasso εφοδιάζεται με μια σειρά τεχνολογικών βοηθημάτων όπως:
– Ψηφιακή οθόνη αφής 7ιντσών και πανοραμικός πίνακας οργάνων High Definition 12ιντσών
– Συστήματα υποβοήθησης παρκαρίσματος
– Ενεργό cruise control
– Ενεργές ζώνες για τους εμπρόσθιους επιβάτες
– Λειτουργία αυτόματων προβολέων
– Σύστημα επίβλεψης τυφλής γωνίας
– Citroën eTouch
– Ηλεκτρική πόρτα χώρου αποσκευών

Το νέο C4 Picasso είναι το πρώτο μοντέλο της κατηγορίας του (έκδοση 1.6 e-HDi 90) που εκπέμπει κάτω από 98 gr/km CO2, ενώ καταναλώνει μόλις 3,8 lt/100 km! Διαθέσιμοι θα είναι οι πετρελαιοκινητήρες 1.6HDi με απόδοση 92 και 115 αλόγων, οι οποίοι συνδυάζονται με το μικρο-υβριδικό σύστημα e-HDi. Ακόμα διατίθεται και με τον κινητήρα πετρελαίου τεχνολογίας BlueHDi, προδιαγραφών Euro6, που χάρη στο σύστημα SCR (selective catalytic reduction) προσφέρει σημαντική μείωση (-90%) των οξειδίων του αζώτου.