Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Citroen: Ξεπερασμένη η ανάρτηση Hydractive και επισήμως

Ελλάδα 11:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Citroen: Ξεπερασμένη η ανάρτηση Hydractive και επισήμως

ΝΕΑ

Citroen: Ξεπερασμένη η ανάρτηση Hydractive και επισήμως

ΝΕΑ

H γαλλική εταιρία θεωρεί πως η υδροπνευματική ανάρτηση έχει πλέον ξεπεραστεί και δεν θα χρησιμοποιηθεί ξανά σε μελλοντικά της μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Αν υπάρχει μία τεχνολογία που είναι σήμα κατατεθέν της Citroen, τότε αυτή είναι η υδροπνευματική ανάρτηση Hydractive που μετρά κάτι περισσότερο από έξι δεκαετίες από τότε που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στο Traction 15CV-6. Φυσικά, αργότερα ακολούθησαν διάφορες εξελιγμένες εκδοχές (θα θυμάστε την περίφημη διαφήμιση με την Xanthia στους τρεις τροχούς), μέχρι και την πιο πρόσφατη εκδοχή της Hydractive στην C5.

Ωστόσο, η διευθύνων σύμβουλος της Citroen, η Linda Jackson, επιβεβαίωσε τις φήμες που είχαμε αναφέρει και που ήθελαν την εταιρία να καταργεί αυτόν τον τύπο ανάρτησης για πολλούς και διάφορους λόγους. Έτσι, το τελευταίο μοντέλο με την ιστορική πλέον ανάρτηση θα είναι η τωρινή C5, καθώς τα μελλοντικά μοντέλα της Citroen θα έχουν νέες τεχνολογίες που θα εξασφαλίζουν την άνεση που είναι συνυφασμένη με την πορεία της γαλλικής εταιρίας.

Advertisement
Advertisement

Αξίζει να σημειωθεί πως πέρυσι οι αντίστοιχες εκδόσεις της C5 με την υδροπνευματική ανάρτηση ήταν περίπου 10.000 αυτοκίνητα και όπως είπαμε όταν ακολουθήσει η νέα γενιά του μοντέλου σε περίπου δύο χρόνια, δεν θα υπάρχει η επιλογή της Hydractive. Λογικό ακούγεται κάτι τέτοιο, αν σκεφτεί κανείς την μειωμένη ζήτηση και το κατασκευαστικό κόστος.