Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Χωρίς ηλεκτρισμό οι κορυφαίες Porsche 911 GT2 και GT3

Ελλάδα 3:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Χωρίς ηλεκτρισμό οι κορυφαίες Porsche 911 GT2 και GT3

ΝΕΑ

Χωρίς ηλεκτρισμό οι κορυφαίες Porsche 911 GT2 και GT3

ΝΕΑ

Μπορεί η Porsche να έχει υποδεχθεί ήδη στη γκάμα της την πλήρως ηλεκτρική Taycan και την υβριδική 911, όμως για τις κορυφαίες GT εκδόσεις της 911 δεν θα υπάρξουν επιλογές με κάποιους είδους ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

Advertisement
Advertisement

Η είδηση αυτή μας έρχεται από το στόμα του αφεντικού του τμήματος GT της Porsche, του Andreas Preuninger, ο οποίος δήλωσε ότι οι επικείμενες 911 GT2 και GT3 θα συνεχίσουν να διατίθενται αποκλειστικά με κινητήρα βενζίνης, χωρίς να έχουν κάποιου είδους ηλεκτρική «σύζευξη».

«Υπάρχουν πολλές ιδέες για τα νόρμαλ sports cars μας να έχουν ηλεκτρικές εκδόσεις, όχι όμως και για τα GT αυτοκίνητά μας. Εάν ποτέ αποφασίσουμε να κάνουμε ηλεκτρικά όλα τα αγωνιστικά μας αυτοκίνητα, τότε ίσως θα μπορούσαμε να το δούμε αυτό και για τα GT μοντέλα μας. Όμως, πιστεύω ότι είναι πιο σωστό για εμάς σαν Porsche να επικεντρωθούμε σε τρεις πυλώνες: Υβριδικά, πλήρως ηλεκτρικά, αλλά και hardcore, τυπικά sports cars για τα GT μοντέλα μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Preuninger.

Το αφεντικό του τμήματος GT τόνισε επίσης ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Porsche γνωρίζει το πόσο σημαντική είναι η ύπαρξη του τμήματος αυτού για την εταιρεία και κυρίως για τo ρόλο που παίζει στη διατήρηση του χαρακτήρα ενός κατασκευαστή μοντέλων για τους λάτρεις της σπορ οδήγησης.

Advertisement
Advertisement