Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Χωρίς diesel τα Fiat Panda και 500

Ελλάδα 11:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Χωρίς diesel τα Fiat Panda και 500

ΝΕΑ

Χωρίς diesel τα Fiat Panda και 500

ΝΕΑ

Η Fiat μπαίνει σιγά-σιγά σε μια νέα εποχή επαναπροσδιορίζοντας την παρουσία του diesel στα μοντέλα της και υπό αυτό το πρίσμα στο 500 και το Panda σταματά σταδιακά η διάθεσή τους με τον 1.3 Multijet πετρελαιοκινητήρα. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ιταλία, η παραγωγή του Fiat Panda 1.3 Multijet στο εργοστάσιο του Pomigliano d’Arco και του Fiat 500 1.3 Multijet στο εργοστάσιο του Tychy (στην Πολωνία) έχει ήδη σταματήσει και πλέον, τα δύο μοντέλα παράγονται μόνο με κινητήρες βενζίνης, καθώς και με φυσικό αέριο (στο Panda).

Παρά πάντως το σταμάτημα της παραγωγής η διάθεση των diesel εκδόσεων του 500 και του Panda δεν έχει σταματήσει αφού υπάρχει στοκ, το οποίο όμως αναμένεται να τελειώσει μέσα στο επόμενο διάστημα κάτι που θα σημάνει και το οριστικό τέλος της παρουσίας τους στη γκάμα.

Ο λόγος για αυτή την απόφαση της Fiat, να σταματήσει δηλαδή τη διάθεση του diesel στα μικρότερά της μοντέλα, έχει να κάνει με το αυξημένο κόστος που απαιτείται για τη συμμόρφωση του Multijet κινητήρα στα νεότερα στάνταρ ρύπων Euro 6d, κάτι που ουσιαστικά καθιστά ασύμφορη την παρουσία του στα Panda και 500.

Advertisement
Advertisement

Από την άλλη πάντως στο SUV Fiat 500X ο κινητήρας θα συνεχίσει να προσφέρεται (με 95 άλογα), ενώ διαθέσιμος θα είναι και στο Jeep Renegade.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η FCA και οι ιθύνοντές της συζητούν ακόμη και για το τέλος γενικότερα της διάθεσης diesel εκδόσεων στα μοντέλα της από το 2022 και μετά – κάτι βέβαια που θα εξαρτηθεί και από το τι ζητά το κοινό, αλλά και από την πολιτική του ομίλου απέναντι στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών υβριδικών, ηλεκτρικών οχημάτων κ.λπ.

500

Advertisement