Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Χωρίς diesel κινητήρα το επόμενο Volvo S60

Ελλάδα 10:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Χωρίς diesel κινητήρα το επόμενο Volvo S60

ΝΕΑ

Χωρίς diesel κινητήρα το επόμενο Volvo S60

ΝΕΑ

Η πτώση των πωλήσεων του diesel στην Ευρώπη έχει ως αποτέλεσμα η Volvo να μην προσφέρει επιλογή με diesel κινητήρα στο επόμενο S60, εν όψει και των νέων ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης της μάρκας. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Το νέο Volvo S60 θα αποκαλυφθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες και σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία θα είναι το πρώτο της μοντέλο που δεν θα έχει diesel έκδοση. Μάλιστα, η Volvo τονίζει ότι από το 2019 όλα τα νέα της μοντέλα θα έχουν εκδόσεις μόνο με «ήπιο» υβριδικό σύστημα ή plug-in υβριδικές ή αμιγώς ηλεκτρικές, χωρίς να υπάρχει επιλογή για έκδοση με αποκλειστικά κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι τον περασμένο μήνα η Volvo ανακοίνωσε ότι στόχος της είναι μέχρι το 2025 οι μισές από τις παγκόσμιες πωλήσεις της να αφορούν αποκλειστικά σε ηλεκτρικά μοντέλα.

Σε ό,τι αφορά τώρα στο νέο S60, αυτό θα προσφερθεί με 4κύλινδρους Drive-E κινητήρες βενζίνης, καθώς και με δύο plug-in υβριδικές επιλογές. Το 2019 θα προστεθούν και εκδόσεις με «ήπιο» υβριδικό σύστημα κίνησης.

Advertisement
Advertisement

Η παραγωγή του νέου Volvo S60 θα ξεκινήσει το ερχόμενο Φθινόπωρο στο νέο εργοστάσιο της Volvo στην Νότια Καρολίνα των Η.Π.Α. Το νέο μοντέλο θα βασιστεί πάνω στην μεγαλύτερη SPA πλατφόρμα της μάρκας, η οποία βασίζει αυτή τη στιγμή τα S90/V90, καθώς και το νέο Volvo V60 που ήδη έχει αποκαλυφθεί.

The new Volvo XC60 - T8 powertrain