Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Χωράει ένας V10 σε μια BMW 316 του 1980;

Ελλάδα 17:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Χωράει ένας V10 σε μια BMW 316 του 1980;

ΝΕΑ

Χωράει ένας V10 σε μια BMW 316 του 1980;

ΝΕΑ

Στη Γερμανία τα όρια των βελτιωτών δείχνουν απεριόριστα και δεν σταματούν να μας εκπλήσσουν με εντυπωσιακές μετατροπές.

Advertisement
Advertisement

Η φαντασία των βελτιωτών δεν έχει όρια και πάντα βρίσκουν έναν τρόπο να μας αφήνουν με το στόμα ανοιχτό. Αυτήν τη φορά το «θαύμα» ήρθε από τη Γερμανία με «πειραματόζωο» μια BMW 316 (E21). Το συγκεκριμένο μοντέλο βρέθηκε στις αγορές του κόσμου από το 1975 μέχρι το 1983 και δεν είχε ιδιαίτερη εμπορική επιτυχία, ωστόσο δεν έπαψε να είναι ένα από τα αγαπημένα μοντέλα των βελτιωτών.

Κοιτάζοντας και μόνο την συγκεκριμένη BMW δεν μπορείς να μην υποψιαστείς ότι κάτι περίεργο συμβαίνει. Τα φουσκωμένα φτερά, η φαρδύτερη μάσκα και οι τεράστιοι τροχοί με τις κόκκινες δαγκάνες στα φρένα δεν μπορούν να κρύψουν αυτό που συμβαίνει κάτι από το καπό της BMW.

Advertisement
Advertisement

Αντί λοιπόν από το κλασικό τετρακύλινδρο μοτέρ, έχει τοποθετηθεί ένας V10 κινητήρας 5.0 λίτρων από μια M5 E60. Το πως χώρεσε αυτός ο κινητήρας στην 316 το ξέρει μόνο ο μηχανικός, ωστόσο το αυτοκίνητο απέκτησε πλέον 600 ίππους με τις κατάλληλες επεμβάσεις στην ECU στην εξάτμιση και την εισαγωγή.

Εκτός από τον κινητήρα, ο βελτιωτής επενέβη και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου καταφέρνοντας να μεταφέρει την κονσόλα και το ταμπλό από την M5. Ακόμα και το λεβιέ του αυτόματου κιβωτίου του V10 κινητήρα είναι ίδιο με εκείνο της M5. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει βγει προς πώληση στη Γερμανία έναντι 49.000 ευρώ. Αν αναλογιστούμε ότι μια M5 E60 σε καλή κατάσταση και με λίγα χιλιόμετρα βρίσκεται στο επίπεδο των 65.000 ευρώ, τότε θα μπορούσε να δελεάσει τους λάτρεις των μετατροπών.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H νέα BMW M5 Competition θα είναι έτσι!
Πωλητήριο στη BMW M1 του Paul Walker
«Κρατήστε τα παλιά σας αυτοκίνητα», λέει η BMW

Advertisement