Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Χειμερινές δοκιμές για το Toyota Yaris SUV

Ελλάδα 10:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Χειμερινές δοκιμές για το Toyota Yaris SUV

ΝΕΑ

Χειμερινές δοκιμές για το Toyota Yaris SUV

ΝΕΑ

Το νέο μικρό SUV της Toyota, είναι ήδη σε προχωρημένο στάδιο εξέλιξης και δοκιμάζεται σε ακραίες θερμοκρασίες.

Advertisement
Advertisement

Οι πρώτες φωτογραφίες που δείχνουν το καμουφλαρισμένο πρωτότυπο σε φάση δοκιμών σε περιβάλλον με χαμηλές θερμοκρασίες και ολισθηρό –λόγω χιονιού- έδαφος, δεν αφήνουν περιθώριο για παρανόηση. Είναι το νέο B-SUV που ετοιμάζει η Toyota και θα είναι βασισμένο πάνω στην πλατφόρμα του νέου Yaris που μόλις παρουσιάστηκε. Ούτε το σχήμα εμπρός και πίσω για τη διαμόρφωση του σημείου που φιλοξενεί το έμβλημα της Toyota αλλά ούτε και τα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω που «τεχνηέντως» είναι εκτός καμουφλάζ, αφήνουν το παραμικρό περιθώριο για να είναι κάποιο άλλο μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

Το μικρό SUV της Toyota, για το οποίο δεν έχει αποφασιστεί ακόμα το όνομα αλλά μάλλον θα είναι κάποιο σύνθετο με το όνομα Yaris να περιέχεται, θα χρησιμοποιεί όπως είπαμε την ίδια πλατφόρμα (TNGA-B) και το υβριδικό σύνολο που περιλαμβάνει το βενζινοκινητήρα των 1,5 λίτρων όπως ακριβώς και στην περίπτωση του Yaris. Η απόσταση από το έδαφος του πρωτοτύπου, υπογραμμίζει τον SUV χαρακτήρα αλλά και την ύπαρξη έκδοσης που θα έχει και τετρακίνηση.

Το μοντέλο που για τη σχεδίασή του, είχε προγραμματιστεί να παρουσιαστεί στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης που τελικά ακυρώθηκε, κατά πάσα πιθανότητα θα αποκαλυφθεί επισήμως σε κάποια ειδικά προετοιμασμένη για το σκοπό αυτό, εκδήλωση που θα οργανώσει η Toyota αργότερα μέσα στο έτος. Ο Αντιπρόεδρος της Toyota Europe, Matthew Harrison, μιλώντας για το νέο μοντέλο υπογράμμισε πως αυτό «δεν θα είναι ένα υπερυψωμένο Yaris αλλά θα είναι ένα τελείως νέο και ξεχωριστό B-SUV μοντέλο, με compact διαστάσεις, δυναμική σχεδίαση και δική του προσωπικότητα».

Advertisement