Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Cheval: Βγαλμένο από γαλλικά όνειρα

Ελλάδα 18:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Cheval: Βγαλμένο από γαλλικά όνειρα

ΝΕΑ

Cheval: Βγαλμένο από γαλλικά όνειρα

ΝΕΑ

Ανεξάρτητα από το μέγεθος και το σχήμα τους, τα Renault δεν θα αντλούν την καρδιά κανενός άλλου κατασκευαστή, εκτός εάν έχουν εξελιχθεί από την Renaul Sport ή φέρουν την ανανεωμένη ταμπέλα της Alpine. Μόνο έτσι αποκτά ενδιαφέρον το συγκεκριμένο εγχείρημα…

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Αυτό που παρουσιάζεται εδώ δεν είναι τίποτα από τα παραπάνω, παρότι καταφέρνει να ανταπεξέρχεται στην ουσία του εμπορικού σήματος, τοποθετώντας το κυρίως απέναντι στην Alfa Romeo υιοθετώντας μάλιστα κάτι πολύ ξεχωριστό: την ψυχή. Είναι υπογεγραμμένο από την Amandeep Verma και πρόκειται για ένα σπορ κουπέ με κομψό σχεδιασμό. Έχει μήκος 4.330 mm, ύψος 2.170 mm και πλάτος 1.080 mm, σύμφωνα με τον ψηφιακό καλλιτέχνη, ενώ προσφέρει μεταξόνιο μήκους 2.776 mm. Αυτά το καθιστούν μικρότερο, ευρύτερο και χαμηλότερο από το τελευταίο Megane φέρνοντας το πιο κοντά σε ένα από τα πιο καυτά σπορ αυτοκίνητα της εποχής: την Mercedes-AMG GT.

Εμπνευσμένο από μαχητικά αεροσκάφη, αυτοκίνητα F1, καρχαρίες, τίγρεις, ταύρους και άλογα, στοχεύει σε νέους λάτρεις των αυτοκινήτων που απολαμβάνουν να οδηγούν, σύμφωνα πάντα με το δημιουργό του, ο οποίος το ονόμασε “Cheval”. Σημειώστε πως “Cheval σημαίνει άλογο στα γαλλικά. Το όνομα παραπέμπει επίσης σε παραμέτρους όπως η έμπνευση, η μορφή, η αίσθηση κλπ. “Ο συνολικός σχεδιασμός του αυτοκινήτου αντανακλά κυρίως τη δύναμη, την επιθετικότητα όπως επίσης και την ταχύτητα ενός αλόγου», εξηγεί. Η γενική ιδέα βασίζεται στην αγάπη και το πάθος για το αυτοκίνητο, ακριβώς όπως οι άνθρωποι έχουν για τα άλογα. Το όχημα αντιπροσωπεύει την προσωπικότητα του ατόμου. “Δεν θα μας χάλαγε να βλέπαμε κάτι τέτοιο στο δρόμο, ακόμη και με ένα λίγο πιο “γήινο στιλ”, εννοείται με τα αλπικά λογότυπα να το κοσμούν. Αλλά δεδομένου ότι δεν θα συμβεί αυτό, θα πρέπει να το κάνουμε με τις εικόνες που έχουν αναρτηθεί ήδη στην γκαλερί.

Advertisement
Advertisement

Renault-concept-renderings-tsiro-640