Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Chery: Κινέζικη απόβαση στην Ευρώπη…

Ελλάδα 20:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Chery: Κινέζικη απόβαση στην Ευρώπη…

ΝΕΑ

Chery: Κινέζικη απόβαση στην Ευρώπη…

ΝΕΑ

Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Chery Automobile επέλεξε τη Γερμανία για να αποτελέσει το προπύργιο της επερχόμενης ώθησης της στην Ευρώπη. Οι άνθρωποι της εταιρίας έχουν αρκετά φιλόδοξα πλάνα που αφορούν την άμεση εξάπλωση της εταιρίας.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Η Chery ισχυρίζεται ότι είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας αυτοκινήτων της Κίνας. Η εταιρεία σκοπεύει να ανταγωνιστεί τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες παγκοσμίως το συντομότερο δυνατόν, έτσι τουλάχιστον όπως δήλωσε η ίδια.

“Εάν η Chery πρόκειται να γίνει παγκόσμιο εμπορικό σήμα, πρέπει να πάμε στην Ευρώπη”, δήλωσε ο πρόεδρος Tongyue Yin. Από τον Ιανουάριο, η νέα θυγατρική εταιρεία περιορισμένης ευθύνης Chery Europe GmbH θα ξεκινήσει τη λειτουργία της σε ένα κέντρο ανάπτυξης και σχεδίασης στο Raunheim, ένα προάστιο της Φρανκφούρτης δίπλα στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας. Το κύριο καθήκον της θα είναι η προετοιμασία μοντέλων με στόχο την πώληση τους στην ευρωπαϊκή αγορά με την επωνυμία Exeed, κάτι που θα γίνει μετά το 2020.

Advertisement
Advertisement

Η Chery δήλωσε ότι τα μοντέλα Exeed θα είναι ανταγωνιστικά με αυτά που προσφέρουν οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες από την άποψη της ποιότητας, του σχεδιασμού και της τεχνολογίας. Το κέντρο του Raunheim θα επικεντρωθεί κυρίως στο σχεδιασμό, την ανάπτυξη, το μάρκετινγκ αλλά και τις πωλήσεις. Στην αρχική φάση, η Chery Europe σκοπεύει να απασχολήσει περίπου 30 με 50 υπαλλήλους μέχρι το τέλος του επόμενου έτους που θα αφορούν την έρευνα και την εξέλιξη.

Η Chery παρουσίασε την πρώτη της πρόταση για τις ευρωπαϊκές αγορές, το SUV Exeed TX compact, στη Φρανκφούρτη τον περασμένο Σεπτέμβριο. “Παρουσιάσαμε τον εαυτό μας στην IAA πριν από ένα χρόνο. Τώρα θα εκτελέσουμε τα σχέδιά μας για την Ευρώπη”, δήλωσε ο πρόεδρος της νεοσύστατης εταιρίας. Η Chery δεν είναι η πρώτη κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία που θα πάει στη Γερμανία. Η Borgward, μια γερμανική μάρκα που ξεκίνησε τις δραστηριότητές της στις αρχές της δεκαετίας του 1960, ξαναγεννήθηκε με κινεζική υποστήριξη και ξεκίνησε τις ευρωπαϊκές πωλήσεις του κινεζικού SUV BX7 νωρίτερα μέσα στο έτος. Η Lynk & CO της Geely σχεδιάζει να ανοίξει τα σημεία πώλησης για το crossover της, με βάση τη Volvo, στο Βερολίνο και το Σαν Φρανσίσκο το 2019.