Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Χαμός στις εκθέσεις μετά τις εκλογές

Ελλάδα 17:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Χαμός στις εκθέσεις μετά τις εκλογές

ΑΓΟΡΑ

Χαμός στις εκθέσεις μετά τις εκλογές

ΑΓΟΡΑ

Με ένα τρελό ράλι την τελευταία εβδομάδα του μήνα και συγκεκριμένα από την Δευτέρα 26 Ιουνίου και μετά, οι πωλήσεις σημείωσαν μεγάλη άνοδο…

Advertisement
Advertisement

Η διαφαινόμενη -από της εκλογές του Μαΐου-  αυτοδύναμης Κυβέρνησης και η απομάκρυνση του ενδεχόμενου τρίτης κάλπης, οδήγησαν τους υποψήφιους αγοραστές στις εκθέσεις αυτοκινήτων να παίρνουν αποφάσεις.

Σύμφωνα μάλιστα με τα λεγόμενα στελεχών της αγοράς προς το newsauto, ιδιαίτερα την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου και μετά τις εκλογές της 25ης του μήνα, οι διελεύσεις στις εκθέσεις αυτοκινήτων σημείωσαν ραγδαία άνοδο, ενώ λίγες ημέρες πριν υπήρχε… νηνεμία.

Η Ελληνική αγορά αυτοκινήτου επιταχύνει λοιπόν τον ρυθμό της, με τα πρώτα ανεπιβεβαίωτα στοιχεία να δείχνουν ότι τον Ιούνιο πουλήθηκαν σχεδόν 13.430 νέα αυτοκίνητα, σημειώνοντας μία εντυπωσιακή αύξηση κατα 21% σε σύγκριση με τις 11.091 πωλήσεις του προηγούμενου έτους.

Advertisement
Advertisement

Η συνολική αγορά για το πρώτο εξάμηνο του 2023 σημειώνει αύξηση σχεδόν 29% σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Στην πρώτη θέση παρέμεινε η Toyota με την δεύτερη να την καταλαμβάνει η Opel που συνεχίζει την εντυπωσιακή χρονιά, η Citroen την τρίτη, με την πρώτη πεντάδα να κλείνουν η Peugeot και VW.

Αναμένουμε και τα επίσημα στοιχεία των πωλήσεων από την ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Η Ευρώπη

Advertisement

Στο πρώτο τετράμηνο του 2023, οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη αυξήθηκαν κατά 17%, φθάνοντας στα 3.220.806 οχήματα, το υψηλότερο επίπεδο από το 2019.
Οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυξήθηκαν κατά 43%, έχοντας με μερίδιο αγοράς 13.4%, το υψηλότερο ποτέ για το πρώτο τετράμηνο. Το Tesla Model Y ήταν το πιο δημοφιλές μοντέλο, ενώ η Volkswagen παρέμεινε στην κορυφή των πωλήσεων.
Οι πέντε μεγαλύτερες αγορές αυτοκινήτων στην Ευρώπη, Ισπανία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία και Γερμανία, σημείωσαν αύξηση κατά το πρώτο τετράμηνο​.

ΑΚΟΜΑ:
Γιάννης Ξιφαράς: Αλλάζουν όλα στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ (+video)
Η Opel αρίστευσε στις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στη χώρα μας
Αγορά αυτοκινήτου: Οι Έλληνες αρχίζουν να μπαίνουν στην πρίζα!

Advertisement