Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Χάκερς: Η απειλή του Keyless entry

Ελλάδα 19:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Χάκερς: Η απειλή του Keyless entry

ΝΕΑ

Χάκερς: Η απειλή του Keyless entry

ΝΕΑ

Καλή και Άγια η σύγχρονη τεχνολογία αλλά έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο – αρχικά στο εξωτερικό – πως υπάρχει πολύ τροφή πίσω από τα συστήματα συνδεσιμότητας αλλά και τα Keyless entry, για τους υποψήφιους χάκερς-ληστές.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Με τα σύγχρονα αυτοκίνητα ούτως ή άλλως είμαστε όλο και περισσότερο συνδεδεμένοι, χρησιμοποιώντας τα εξυπνότερα χαρακτηριστικά που μας προσφέρει σήμερα η νέα τεχνολογία. Ωστόσο, το επονομαζόμενο hacking είναι ένας πραγματικός κίνδυνος στις μέρες μας.

Είναι σπάνιο, αλλά συμβαίνει ήδη. Δεν φτάσαμε ευτυχώς στο επίπεδο κάποιος να μπλοκάρει τον κινητήρα σας ανά πάσα στιγμή ακόμη, αλλά είναι εύκολο (όπως κυκλοφορεί ευρέως στην πιάτσα) να παραβιαστεί ηλεκτρονικά ο κωδικός σε ένα αυτοκίνητο χωρίς κλειδί εισόδου (το γνωστό μας keyless entry) και να κλαπεί ότι υπάρχει στο εσωτερικό του. Μάλιστα, με τον ιδιοκτήτη του να ορκίζεται πως δεν ξέχασε να το κλειδώσει…

Advertisement
Advertisement

Οι κατασκευαστές αναζητούν διαρκώς λύσεις, προκειμένου να προστατέψουν τα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας από τους επίδοξους χάκερς. Ευχόμαστε να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, που πιθανότατα θα διογκωθεί στο άμεσο μέλλον. Πέρα από την απλή εκδοχή να ανοίξει κάποιος κλέφτης το αυτοκίνητό σας, για σκεφτείτε την πιο σύνθετη, όπως να μπορεί κάποιος τρίτος να καθοδηγεί το αυτοκίνητο σας εκεί που θέλει αυτός, όταν επιβαίνετε εσείς και η οικογένειά σας μέσα σε αυτό.

Το θέμα δεν είναι τόσο απλό και πολλοί έμπειροι γνώστες στα τμήματα της αυτοκινητοβιομηχανίας, επιστρατεύθηκαν προκειμένου να διασφαλιστεί η λεγόμενη προστασία της προσωπικής λειτουργίας. Με άλλα λόγια, να βρουν το κατάλληλο αντίδοτο δηλαδή, στην τεχνολογία που δημιούργησαν οι ίδιοι…