Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

CES 2017: Ο Ghosn αποκαλύπτει την «αυτόνομη» Nissan

Ελλάδα 2:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

CES 2017: Ο Ghosn αποκαλύπτει την «αυτόνομη» Nissan

ΝΕΑ

CES 2017: Ο Ghosn αποκαλύπτει την «αυτόνομη» Nissan

ΝΕΑ

Ο επικεφαλής της Nissan Carlos Ghosn ανακοίνωσε μια επαναστατική τεχνολογία που ονομάζεται “Seamless Autonomous Mobility”. Βασίζεται σε αντίστοιχη τεχνολογία της NASA και συνδυάζει την τεχνητή νοημοσύνη (AI) σε συνδυασμό με την ανθρώπινη υποστήριξη.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Με αυτό τον τρόπο, τα αυτόνομα οχήματα θα μπορούν να λαμβάνουν αποφάσεις σε απρόβλεπτες καταστάσεις, οικοδομώντας την απαιτούμενη γνώση στη “βιβλιοθήκη” της τεχνητής νοημοσύνης που διαθέτουν.

Η τεχνολογία αυτή θα μπορούσε δυνητικά να επιτρέψει σε εκατομμύρια αυτόνομα, χωρίς οδηγό, αυτοκίνητα να συνυπάρχουν με τους οδηγούς σε ένα ταχύ χρονοδιάγραμμα, ως μέρος του προγράμματος Ευφυούς Ολοκλήρωσης της Nissan (Nissan Intelligent Integration).

Advertisement
Advertisement

Πηγαίνοντας την στρατηγική της αυτόνομης οδήγησης για την αυτοκινητοβιομηχανία ακόμα ένα βήμα παραπέρα, ο Ghosn ανακοίνωσε ότι η Nissan και η ιαπωνική εταιρεία διαδικτύου DeNA θα ξεκινήσουν δοκιμές με στόχο την αυτόνομων οχημάτων για εμπορικές υπηρεσίες.

CES-2017-Nissan-Tsiro-640

Η πρώτη φάση των δοκιμών αυτών  θα ξεκινήσει φέτος σε σχετικά χαρακτηρισμένες ζώνες στην Ιαπωνία, με έμφαση στην ανάπτυξη της εν λόγω τεχνολογίας. Μέχρι το 2020, η Nissan και η DeNA σχεδιάζουν την επέκταση του πεδίου εφαρμογής των δοκιμών τους, περιλαμβάνοντας την εμπορική χρήση των αυτόνομων οχημάτων για υπηρεσίες κινητικότητας, στην μητροπολιτική περιοχή του Τόκιο.

Advertisement

Σε συνέχεια των εξελίξεων στην στρατηγική της αυτόνομης οδήγησης από τη Nissan, o Ghosn ανακοίνωσε επίσης τα σχέδια για την εμπορική διάθεση ενός νέου Nissan LEAF με την τεχνολογία ProPILOT, που θα επιτρέπει την λειτουργικότητα της αυτόνομης κίνησης σε μια ενιαία λωρίδα στον αυτοκινητόδρομο.

 

Advertisement