Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Caterham Cars: Επιμένουν σκληροπυρηνικά (Video)

Ελλάδα 14:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Caterham Cars: Επιμένουν σκληροπυρηνικά (Video)

ΝΕΑ

Caterham Cars: Επιμένουν σκληροπυρηνικά (Video)

ΝΕΑ

Την ανόθευτη χαρά της οδήγησης προμοτάρει η σκληροπυρηνική Caterham που επιμένει στο να μην χρησιμοποιεί ηλεκτρονικά συστήματα ασφάλειας στις δημιουργίες της πέρα από τα απαραίτητα. Απόδειξη και το τελευταίο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Στην politicaly correct εποχή που ζούμε είναι σχεδόν αδιανόητο για ένα αυτοκίνητο να μην έχει στον εξοπλισμό του τουλάχιστον τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφάλειας που θεωρούνται στις ημέρες μας “βασικά”.

Η σκληροπυρηνική Caterham από την άλλη έχει καταφέρει να επιβιώσει μέχρι σήμερα μάλλον χάρη σε αυτή τη στάση της απέναντι στα ηλεκτρονικά συστήματα, προσπαθώντας παράλληλα να κρατήσει ανόθευτο το πνεύμα των μοντέλων της αλλά και την “επικοινωνία” του οδηγού με το αυτοκίνητο, με στόχο την απόλυτη διασκέδαση.

“Η αυτοκινητοβιομηχανία περνά αυτή τη στιγμή από δραματικές αλλαγές πολλές από τις οποίες έχουν να κάνουν με την ταχύτητα που εξελίσσεται η τεχνολογία”, δηλώνει ο Graham Macdonald, σύμβουλος της Caterham και προσθέτει: “Φυσικά δεν είμαστε με κανένα τρόπο αντίθετοι στην δημιουργία ασφαλέστερων αυτοκινήτων, ούτε και στις προσπάθειες της αυτοκινητοβιομηχανίας για μείωση των ατυχημάτων στο δρόμο. Από την άλλη όμως ο Macdonald αντιλέγει πως η χαρά της οδήγησης χάνεται όλο και περισσότερο με τα νέα συστήματα ασφάλειας και αυτό για την Caterham είναι ιεροσυλία.

Advertisement
Advertisement

Ο ανόθευτος ενθουσιασμός κατά την οδήγηση είναι αυτό που ξεχωρίζει την Caterham μέχρι τις μέρες μας και οι άνθρωποι της σκοπεύουν να παραμείνουν πιστοί σε αυτή τους τη στάση για όσο μπορούν, όπως αποδεικνύει και το βίντεο που ακολουθεί.