Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

CarLady: Peugeot 208

Ελλάδα 3:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CarLady: Peugeot 208

ΝΕΑ

CarLady: Peugeot 208

ΝΕΑ

Το ανανεωμένο Peugeot 208 έχει ξεκάθαρα μια θέση στην καρδιά κάθε γυναίκας.

Advertisement
Advertisement

Τα πρώτα χρόνια της επανάστασης στη βιομηχανία του αυτοκινήτου οι γυναίκες είχαν ελάχιστες ευκαιρίες να βρεθούν πίσω από το τιμόνι ενός αυτοκινήτου. Τα πράγματα έχουν αλλάξει δραματικά τις τελευταίες δεκαετίες και οι κυρίες πλέον έχουν κυρίαρχη θέση στην οδήγηση, όχι μόνσ στις μικρές ή πιο μεγάλες καθημερινές μετακινήσεις αλλά και στην αυτοκινητοβιομηχανία αυτή καθαυτή.

Έτσι λοιπόν οι κατασκευαστές εδώ και σχεδόν μισό αιώνα λαμβάνουν σοβαρά υπόψη την αισθητική των μοντέλων τους, αλλά και την πρακτικότητα προκειμένου να ταιριάζουν στα χαρακτηριστικά της σύγχρονης, δυναμικής γυναίκας που έχει αναλάβει αμέτρητες δραστηριότητες και πρέπει να τις βγάλει εις πέρας.

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα αυτοκίνητα που έχουν αγαπήσει οι γυναίκες τα τελευταία χρόνια είναι σίγουρα το Peugeot 208. Το supermini των Γάλλων σε μαγνητίζει με το παριζιάνικο στυλ του, ενώ ταυτόχρονα οι compact διαστάσεις του το καθιστούν εξαιρετικό για μέσα στην πόλη.

Το 2024 η Peugeot ανανέωσε σημαντικά το best seller της που πλέον διαθέτει ακόμα καλύτερη ποιότητα, αλλά και πολύ περισσότερο στυλ που σίγουρα θα αποσπάσει κολακευτικά σχόλια από τις κυρίες και δεσποινίδες.

Advertisement

Το ανανεωμένο Peugeot 208 δεν έχει χάσει μεν την χαρακτηριστική του ταυτότητα, ωστόσο οι Γάλλοι έχουν καταφέρει να το κάνουν ακόμα πιο γοητευτικό. Στο εμπρός μέρος οι full LED προβολείς δημιουργούν τη γνωστή φωτεινή υπογραφή έχοντας πιο επιθετική προσέγγιση. Το ίδιο συμβαίνει και στο πίσω μέρος που προσδιορίζεται από ένα νέο σχεδιασμό στα φώτα με τις χαρακτηριστικές «τρεις νυχιές» να είναι πλέον οριζόντιες.

Advertisement

Στο εσωτερικό κυριαρχεί η νέα γενιά του πρωτοποριακού i-Cockpit της Peugeot που προσφέρει κορυφαίο εργονομία την ίδια στιγμή που η αισθητική του θα γοητεύσει τη γυναίκα που λατρεύει την τεχνολογία και την εύκολη πρόσβαση σε όλα.

Το νέο Peugeot 208 προσφέρει πολλές επιλογές και σε ότι αφορά τα συστήματα μετάδοσης της κίνησης. Εκτός από το πολύ δημοφιλές αμιγώς ηλεκτρικό e-208, η Peugeot διαθέτει εκδόσεις βενζίνης, αλλά και υβριδικές. Στους κινητήρες βενζίνης υπάρχει η δυνατότητα επιλογής του γνωστού συνόλου των 1.200 κυβικών με απόδοση 75 ή 100 ίππων και σε συνδυασμό με μηχανικά κιβώτια ταχυτήτων 5 και 6 σχέσεων αντίστοιχα.

Advertisement

Στο νέο 208 η Peugeot προσφέρει και υβριδικές εκδόσεις για καλύτερη απόδοση και μεγαλύτερη οικονομία στο καύσιμο. Εδώ ο κινητήρας βενζίνης συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα και το εξελιγμένο νέο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων e-DCS6 με επιλογές απόδοσης 100 ή 136 ίππων.

Φυσικά, η Peugeot δεν έχει παραλείψει να τοποθετήσει στο νέο 208 όλα τα σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης που είναι σημείο αναφοράς στην κατηγορία. Παράλληλα, οι γυναίκες οδηγοί θα απολαύσουν ένα σύγχρονο και συνδεδεμένο εσωτερικό με το εξελιγμένο σύστημα infotainment νέας γενιάς να προσφέρει Mirrorscreen του smartphone τους στις πλατφόρμες Android Auto ή Apple CarPlay.

Το νέο Peugeot 208 είναι διαθέσιμο σε τρεις εκδόσεις εξοπλισμού Active, Allure και GT με την τιμή εκκίνησης να έχει οριστεί στις 19.500 ευρώ.

Η Γαλλική φινέτσα και το παριζιάνικο lifestyle είναι συνώνυμο της δυναμικής, αποφασιστικής μοντέρνας γυναίκας. Το νέο Peugeot 208 δεν είναι απλά ένα αυτοκίνητο που ταιριάζει στη σύγχρονη γυναίκα, αλλά είναι το επόμενο απαραίτητο αξεσουάρ που θα τη συντροφεύσει στη δύσκολη καθημερινότητα.