Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

CarLady: FIAT 500e

Ελλάδα 7:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

CarLady: FIAT 500e

ΝΕΑ

CarLady: FIAT 500e

ΝΕΑ

Το FIAT 500e είναι ετοιμοπαράδοτο και μαγνητίζει τα βλέμματα, συνεχίζοντας να γοητεύει με τη μοναδική του προσωπικότητα.

Advertisement
Advertisement

Το FIAT 500e δεν είναι απλά ακόμα ένα αυτοκίνητο πόλης που θα εκπληρώσει άνετα και πρακτικά τις καθημερινές μετακινήσεις. Πρόκειται για ένα σύμβολο, ένα ολόκληρο πολιτιστικό «τοτέμ» το οποίο δεν περιορίζεται στα στενά ιταλικά σύνορα, αλλά επεκτείνεται σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο.

Το FIAT 500e έχει υψηλή πολιτιστική αξία μιας και θεωρείται κορωνίδα του ιταλικού σχεδιασμού και του στιλ. Δημιουργεί δηλαδή μια έλξη που μπορεί να αποτελέσει κίνητρο για γυναίκες που ενδιαφέρονται για την κληρονομιά και την εικόνα του αυτοκινήτου, συνδυάζοντας την κουλτούρα της ιταλικής μόδας με το σύγχρονο lifestyle που συναντάμε στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις.

Το αμιγώς ηλεκτρικό νέο FIAT 500e έχει τον τρόπο να προσφέρει συνολικά αναβαθμισμένη ποιότητα στον τρόπο οδήγησης. Παράλληλα, ανεβάζει κατακόρυφα την ευκολία στη χρήση του με τη σύγχρονη γυναίκα να έχει στα χέρια της ένα τεχνολογικά προηγμένο «αξεσουάρ» που συνδυάζεται άψογα με τη ρετρό κουλτούρα που εκπέμπει το 500.

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα σημαντικά στοιχεία που κάνουν μια γυναίκα να προτιμήσει το ηλεκτρικό FIAT 500e είναι το κόμπακτ μέγεθός του. Στην πόλη είναι η ιδανική επιλογή καθώς χωράει παντού με ευκολία και παρκάρει σε σημεία που άλλα αυτοκίνητα απλά δεν μπορούν να το κάνουν. Ταυτόχρονα, το ιδιαίτερο και μοναδικά καλαίσθητο εσωτερικό του φροντίζει στις δύσκολες ημέρες της έντονης κυκλοφοριακής φόρτισης να διατηρήσει τη γυναίκα οδηγό ευδιάθετη τόσο με τη μοδάτη διακόσμηση, όσο και με τα σύγχρονα συστήματα infotainment και συνδεσιμότητας.

Τα πράγματα για τις γυναίκες, αλλά και όλους όσοι θέλουν να μπουν στο μαγικό κόσμο του FIAT 500e, γίνονται ασυναγώνιστα δελεαστικά χάρη στο νέο πρόγραμμα FIAT ECO BONUS που έχει δημιουργήσει η εταιρεία. Πιο συγκεκριμένα, την τρέχουσα περίοδο ισχύει προσφορά με όφελος 6.000 ευρώ για την έκδοση εξοπλισμού la Prima και όφελος 4.800 ευρώ για τις υπόλοιπες εκδόσεις του αυτοκινήτου. Θυμίζουμε ότι το FIAT 500e διατίθεται με τρεις επιλογές αμαξώματος, τα Hatchback, 3+1 και Cabrio, εκ των οποίων όλες είναι ετοιμοπαράδοτες.

Επιπλέον του FIAT ECO BONUS το 500e συνοδεύεται από εγγύηση 5 ετών για τα μηχανικά μέρη και 8 έτη για την μπαταρία του, ενώ καθότι όχημα μηδενικών ρύπων μπορεί να κινηθεί χωρίς περιορισμούς στο Δακτύλιο και δεν επιβαρύνεται με τέλη κυκλοφορίας.

Advertisement

Το FIAT 500e εκτός από στιλάτο και ξεχωριστό είναι επίσης απόλυτα ικανό όσον αφορά τις επιδόσεις και τη συμπεριφορά του στο δρόμο, διαθέτοντας ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 118 ίππων και 220 Nm. Ο τρόπος που αποδίδει είναι απόλυτα γραμμικός και βελούδινος, προσφέροντας παράλληλα ανώτερο επίπεδο ευεξίας χάρη στην αθόρυβη λειτουργία του.

Η μπαταρία υψηλής τάσης έχει χωρητικότητα 42 kWh προσφέροντας αυτονομία 331 χιλιομέτρων σε μεικτή χρήση. Η συγκεκριμένη αυτονομία ανεβαίνει στα 469 χιλιόμετρα όταν η κίνηση γίνεται αποκλειστικά στην πόλη, κάτι που σημαίνει ότι η οικονομία στην καθημερινή χρήση είναι αξεπέραστη. Πολύ εύκολη και γρήγορη είναι η φόρτιση της μπαταρίας, η οποία γίνεται είτε στο σπίτι είτε σε κοινόχρηστους ταχυφορτιστές όπου το 0-80% της ενέργειας αναπληρώνεται σε μόλις 35 λεπτά της ώρας. Ως μέρος των UConnect Services υπάρχει και το My eCharge της εφαρμογής FIAT app, που μέσω του smartphone επιτρέπει στο χρήστη να παρακολουθεί και να διαχειρίζεται τη φόρτιση του αυτοκινήτου.

Advertisement

Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δώσει η FIAT και στην ασφάλεια που παρέχει το νέο 500e. Η γυναίκα οδηγός θα έχει για φρουρούς της τα προηγμένα συστήματα ασφάλειας του αυτοκινήτου, τα οποία περιλαμβάνουν Adaptive Cruise Control, ενεργό αυτόματο φρενάρισμα για αποφυγή σύγκρουσης με προπορευόμενο όχημα, πεζό ή ποδηλάτη, ανίχνευση κόπωσης του οδηγού, ενεργή διατήρηση λωρίδας και κλήση έκτακτης ανάγκης.

Το FIAT 500e είναι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης που διαθέτει όλα αυτά τα συστήματα, προσφέροντας ουσιαστικά στον οδηγό Αυτόνομη Οδήγηση Επιπέδου 2.

Επιπρόσθετα, το νέο FIAT 500e φροντίζει όσους βρίσκονται στην καμπίνα του και με το προηγμένο σύστημα infotainment που διαθέτει. Η μεγάλη οθόνη αφής των 10,25 ιντσών σε συνδυασμό με το εύχρηστο μενού και την κορυφαία ευκρίνεια ενημερώνει και ψυχαγωγεί, παράλληλα με το ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης και το ηχοσύστημα που είναι σχεδιασμένο από την JBL Premium.

Advertisement

Υπάρχει βέβαια και πλήρης συνδεσιμότητα με Apple CarPlay και Android Auto, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τη διάδραση με το αυτοκίνητο και τις υπηρεσίες UConnect.

Παράλληλα με την έκπτωση του προγράμματος ECO BONUS το νέο 500e συνοδεύεται και από χρηματοδοτικό πρόγραμμα με ειδικούς όρους που κάνουν την απόκτησή του πιο εύκολη από ποτέ. Έχει ελάχιστη προκαταβολή 25%, ονομαστικό επιτόκιο 8,95% και 36 ή 48 δόσεις, ενώ προκειμένου να εξαλειφθεί το όποιο άγχος σε τυχόν καθυστέρηση εκταμίευσης της υφιστάμενης κρατικής επιδότησης (Κινούμαι Ηλεκτρικά 2), η αποπληρωμή της 1ης δόσης ξεκινάει τον Ιανουάριο του 2025. Μέχρι τότε η FIAT αναλαμβάνει το κόστος των τόκων του κεφαλαίου, παρέχοντας άτοκη περίοδο χάριτος.