Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Caparo T1 Evolution από 700 PS και πάνω

Ελλάδα 15:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Caparo T1 Evolution από 700 PS και πάνω

ΝΕΑ

Caparo T1 Evolution από 700 PS και πάνω

ΝΕΑ

Η Caparo ανακοίνωσε πως το T1 Evolution βρίσκεται στο τελικό στάδιο εξέλιξης και πως η λίστα με τις παραγγελίες έχει «ανοίξει».

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (nima244@gmail.com)

Όπως προμηνύει και η ονομασία του μοντέλου, πρόκειται για μία νέα και ισχυρότερη εκδοχή του T1 που είχε κυκλοφορήσει το 2006. Στην περίπτωση που δεν έχει πέσει στην υπόληψή σας, το Caparo T1 ήταν το ταχύτερο αυτοκίνητο που είχε δοκιμάσει το Top Gear ξεπερνώντας ακόμη και το Koenigsegg CCX (αν και ποτέ δεν συμπεριλήφθηκε στον επίσημο γυρολόγιο της εκπομπής καθώς ήταν πολύ χαμηλό για να περάσει από ένα σημείο της πίστας).

Τώρα, το T1 Evolution θα αποδίδει περισσότερα από 700 άλογα και θα έχει ακόμη πιο hardcore στήσιμο. Κινητήρια δύναμη θα είναι προφανώς και πάλι ο αναβαθμισμένος V8 των 3,8 lt που στο απλό T1 αποδίδει 575 PS (αν και υπάρχουν φήμες πως με καύσιμη μεθανόλη η ισχύς ανεβαίνει στους 700 PS).

Advertisement
Advertisement

Η Caparo το μόνο που έχει ανακοινώσει είναι πως διάφορα σημεία του αμαξώματος θα είναι βαμμένα ασημί, χρυσαφί και σε χρώμα της πλατίνας. Το σίγουρο, πάντως, είναι πως το 0-100 θα πετυχαίνεται σε λιγότερο από τα 2,5 sec που χρειάζεται το απλό T1 με την τελική να ξεπερνά τα 330 km/h.