Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Cadillac XT6: Αμιγώς ηλεκτρικό crossover…

Ελλάδα 10:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Cadillac XT6: Αμιγώς ηλεκτρικό crossover…

ΝΕΑ

Cadillac XT6: Αμιγώς ηλεκτρικό crossover…

ΝΕΑ

Η Cadillac παρουσιάζει το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό όχημα στην ιστορία της, το XT6 του 2020. Με στόχο να γίνει το πρώτο μοντέλο στη νέα πλατφόρμα ηλεκτροκίνητων οχημάτων της General Motors, το ανώνυμο μοντέλο είναι ένα κομψό crossover που διαθέτει μια πλήρως κλειστή μάσκα που πλαισιώνεται από τριγωνικές εισόδους αέρα.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Το χαρακτηριστικό στυλ συνεχίζεται και πάλι, καθώς το μοντέλο έχει ένα χαρακτηριστικό καπό αλλά και συνολικά ένα εκφραστικό αμάξωμα με έντονες γραμμές ώμων. Οι σχεδιαστές χρησιμοποίησαν επίσης κρυμμένες λαβές για να διατηρήσουν το στυλ καθαρό. Η Cadillac διατηρεί μυστικότητα κάτω από την μεταλλική επιφάνεια, ωστόσο, μπορούμε να δούμε ένα ασταθές αλεξήνεμο που φαίνεται να συναντά μια πανοραμική γυάλινη οροφή. Άλλα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά στο στυλ περιλαμβάνουν πλαστικές επενδύσεις αμαξώματος, μεγάλες ζάντες αλουμινίου και έντονη πίσω κολόνα. Η απόφαση να αποκαλυφθεί το ηλεκτρικό crossover στο Ντιτρόιτ δεν αποτελεί σύμπτωση, η Cadillac θέλει να γίνει «πρωτοπόρος προς ένα ολοένα ηλεκτρικό μέλλον». Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, το crossover πατά σε μια ευέλικτη προς τη διαμόρφωση πλατφόρμα, η οποία θα υποστηρίξει τελικά μια ποικιλία μοντέλων με διαφορετικά στυλ αμαξώματος.

Όταν η πλατφόρμα είχε αρχικά ανακοινωθεί τον Νοέμβριο του 2017, η GM επιβεβαίωσε τα σχέδια της για τουλάχιστον 11 οχήματα που βασίζονται στη συγκεκριμένη αρχιτεκτονική. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται ένα συμπαγές crossover πολυτέλειας, ένα μεσαίου μεγέθους crossover πολυτέλειας και ένα μεγάλο crossover επίσης πολυτέλειας. Θα υπάρξει επίσης άλλο ένα μοντέλο που πιστεύεται ότι θα είναι coupe. Η Cadillac υπογράμμισε ότι τα μελλοντικά ηλεκτρικά οχήματα θα έχουν προηγμένες μονάδες ηλεκτροκινητήρων και μπαταρίες που έχουν σχεδιαστεί για “μέγιστη ευχρηστία σε όλες τις κατηγορίες αυτοκινήτων της GM σε διάφορες χώρες”. Η εταιρεία σημείωσε επίσης ότι η πλατφόρμα έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει EV τόσο με εμπρός, πίσω αλλά και κίνηση σε όλους τους τροχούς.

Advertisement
Advertisement

Ο πρόεδρος της Cadillac, Steve Carlisle, δήλωσε ότι “Η EV Cadillac θα χτυπήσει στην καρδιά της αγοράς των crossover και θα ικανοποιήσει τις ανάγκες πελατών σε όλο τον κόσμο”. Έκλεισε λέγοντας πως το μοντέλο “αντιπροσωπεύει την πολυτέλεια και την καινοτομία τοποθετώντας τη Cadillac πολύ ψηλά στον τομέα της κινητικότητας».

Cadillac-XT6-ev-tsiro-640