Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Start/Stop στη Corvette Stingray;

Ελλάδα 15:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Start/Stop στη Corvette Stingray;

ΝΕΑ

Start/Stop στη Corvette Stingray;

ΝΕΑ

Πάνε οι εποχές που τα (αμερικάνικα) supercars ήταν μόνο δύναμη, δύναμη και δύναμη. Οι επιταγές της σύγχρονης εποχής απαιτούν συνδυασμό ισχύος με άλλες αρετές, όπως η οικονομία. ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Πράγμα ανήκουστο ίσως για όταν η Chevrolet λάνσαρε τις πρώτες γενιές της Corvette, επιβεβλημένο ενδεχομένως τώρα που έχουμε φτάσει στην έβδομη γενιά της! Άλλωστε, από τη στιγμή που εταιρείες όπως η Ferrari φτιάχνουν υβριδικά hypercars, πως να μη ακολουθήσουν έστω παράπλευρα μονοπάτια οι υπόλοιποι.

Η Corvette δεν ετοιμάζει κάτι υβριδικό/ηλεκτρικό, παρότι υπάρχει σχετική τεχνογνωσία στον όμιλο. Σκέφτεται όμως να ξεκινήσει από τα απλά, όπως το να ενσωματώσει στη Stingray των 455 ίππων μέσω του V8 6.2 lt κινητήρα, σύστημα Start/Stop για να μειώσει τα επίπεδα κατανάλωσης.

Αν και κρίνοντας από δηλώσεις του επικεφαλής μηχανικού της εταιρείας, Τάτζ Τζούχτερ στο Edmunts, μέχρι τώρα απέφευγαν τη σχετική λύση γιατί πέραν του αυξημένου κόστους, δεν πιστεύουν πως η φιλοσοφία απενεργοποίησης του κινητήρα σε κάθε στάση, ταιριάζει στη φιλοσοφία της μάρκας.

Advertisement
Advertisement