Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Bugatti: Στα σκαριά ένα δεύτερο μοντέλο

Ελλάδα 16:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Bugatti: Στα σκαριά ένα δεύτερο μοντέλο

ΝΕΑ

Bugatti: Στα σκαριά ένα δεύτερο μοντέλο

ΝΕΑ

Μετά την ανάληψη του Stephan Winkelmann στην προεδρία της Bugatti, η γαλλική φίρμα ήδη έχει παρουσιάσει, μετά την Chiron, το περιορισμένης παραγωγής hypercar Divo, το οποίο έκανε την επίσημη πρεμιέρα στο πρόσφατο Concours d’Elegance του Pebble Beach, στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Αλλά οι επιθυμίες εκ μέρους του νέου Προέδρου δεν σταματούν εδώ.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Ήδη, σε πρόσφατη συνέντευξή του στην Αυστραλιανή ιστοσελίδα CarAdvice, ο Winkelmann δήλωσε το ενδιαφέρον  του στην δημιουργία ενός δεύτερου μοντέλου, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα να είναι είτε ένα SUV, είτε ένα τετράθυρο κουπέ. «Είναι σαφές ότι εάν δημιουργήσουμε κάτι διαφορετικό από ένα supersport μοντέλο, όπως είναι η Chiron, θα πρέπει να ερευνήσουμε ενδελεχώς ποιες είναι οι τάσεις της αγοράς, αλλά και η τιμολογιακή πολιτική. Δεν θα πρέπει να ξοδέψουμε υπέρογκα ποσά, σε κάτι που σε λίγα χρόνια θα ξεθωριάσει», δήλωσε μεταξύ άλλων.

b5a02288-bugatti-galibier-concept-5-chariatis-530

Προς το παρόν, το μεγαλύτερο πρόβλημα με το φημολογούμενο δεύτερο μοντέλο από το Bugatti είναι η εξασφάλιση επαρκούς χρηματοδότησης για έρευνα και ανάπτυξη, όπως τόνισε ο Winkelmann. «Θα πρέπει να δούμε αν μπορούμε να βρούμε (την επένδυση), αυτό είναι κάτι που ακόμα περιμένουμε, επειδή ο όμιλος (Volkswagen) κάνει σημαντικές επενδύσεις σε έργα όπως τα οχήματα αυτόνομης οδήγησης και ηλεκτρικά αυτοκίνητα».

Advertisement

b96d920d-bugatti-galibier-concept-2-chariatis-640

Διάφορες πηγές επισημαίνουν ότι το δεύτερο μοντέλο της Bugatti μπορεί να είναι ένα πολυτελές SUV, με αρκετές ομοιότητες με την Lamborghini Urus, που αποτέλεσε ένα από τα δημιουργήματα της ιταλικής φίρμας, υπό την προεδρία του Winkelmann. Αλλά υπάρχει και η εικασία ότι μπορεί η φίρμα να λανσάρει ένα τετράπορτο κουπέ μοντέλο, καθώς τον περασμένο μήνα, εθεάθη έξω από το κέντρο σχεδιασμού της Bugatti, ένα μυστηριώδες πρωτότυπο, με αρκετές ομοιότητες με την Chiron.

Advertisement