Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Bugatti: Ανάκληση για Chiron

Ελλάδα 12:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Bugatti: Ανάκληση για Chiron

ΝΕΑ

Bugatti: Ανάκληση για Chiron

ΝΕΑ

Και όμως, ακόμα και τα hypercars έχουν θέματα με την κατασκευή τους. Πιο συγκεκριμένα δύο Bugatti Chiron που ταξινομήθηκαν στην αγορά των ΗΠΑ, ανακαλούνται λόγω των προβληματικών πλαϊνών αερόσακων.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με το Εθνικό Συμβούλιο για την Οδική Ασφάλεια στις ΗΠΑ (NHTSA) η αιτία του προβλήματος εντοπίζεται όταν ο υπεύθυνος τοποθέτησης των αερόσακων στα καθίσματα της Chiron δεν εγκατέστησε σωστά το σύστημα θέρμανσης. Κατά τη διάρκεια εσωτερικών δοκιμών, η Bugatti ανακάλυψε ίχνη καψίματος και υψηλές θερμοκρασίες στον αερόσακο, ένα στοιχείο που σύμφωνα με την εταιρεία μπορεί να μειώσει την απόδοση του αερόσακου.

03_CHIRON_driver-side_WEB-chariatis-530

Οι ιδιοκτήτες των δύο Chiron θα λάβουν επιστολή από τη γαλλική φίρμα και κατόπιν θα οριστούν συγκεκριμένα ραντεβού. Ωστόσο, τα αυτοκίνητα δεν θα επισκευαστούν  στις ΗΠΑ, καθώς τα καθίσματα θα τοποθετηθούν σε ξύλινα κιβώτια και θα σταλούν στο εργοστάσιο της Bugatti, στο Molsheim. Εάν και εφόσον παρατηρηθεί κάποιο τεχνικό πρόβλημα τα καθίσματα θα σταλούν στον συγκεκριμένο προμηθευτή με σκοπό την επιδιόρθωση.

Advertisement

02_First_Chiron_customer_car_UK-chariatis-640

Η παραπάνω ανάκληση είναι η δεύτερη για το συγκεκριμένο μοντέλο, καθώς είχε προηγηθεί στα τέλη του 2017 η πρώτη και σημαντικότερη που περιελάμβανε και τις 45 Chiron που είχαν πουληθεί στις ΗΠΑ, λόγω  ενός προβλήματος στήριξης των εμπρός καθισμάτων.

Advertisement