Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Brexit: Κίνδυνος αύξησης στις τιμές των αυτοκινήτων και στην Ελλάδα

Ελλάδα 14:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Brexit: Κίνδυνος αύξησης στις τιμές των αυτοκινήτων και στην Ελλάδα

ΝΕΑ

Brexit: Κίνδυνος αύξησης στις τιμές των αυτοκινήτων και στην Ελλάδα

ΝΕΑ

Σε ποιές εταιρείες υπάρχει ο κίνδυνος να αυξηθούν οι τιμές των αυτοκινήτων τους; Αυτών που έχουν μονάδες παραγωγής στην Βρετανία…

Advertisement
Advertisement

 

Ηδη η παραγωγή αυτοκινήτων στη Βρετανία μειώνεται σταθερά μήνα με το μήνα,  με αποτέλεσμα να καταγράφει συνεχόμενη πτώση για δώδεκα μήνες εξαιτίας της μειωμένης ζήτησης από τους καταναλωτές και της συνεχιζόμενης απειλής περί άτακτου Brexit  σύμφωνα με την Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων και Εμπόρων της χώρας (SMMT).

Advertisement
Advertisement

Το δεδομένο πλέον Brexit, ενδέχεται να επιφέρει αυξήσεις στην τιμή συγκεκριμένων των αυτοκινήτων, ακόμα και στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, όπως και στη χώρα μας. Σημειώστε πως στην Βρετανία οι παρακάτω εταιρείες δεν κατασκευάζουν μόνο δεξιοτίμονα αυτοκίνητα…

Σε ποιές εταιρείες υπάρχει ο κίνδυνος να αυξηθούν οι τιμές των αυτοκινήτων τους; Αυτών που έχουν μονάδες παραγωγής στην Βρετανία.

Η Nissan, η Toyota και η Honda είναι μεταξύ των αυτοκινητοβιομηχανιών που κατασκευάζουν αυτοκίνητα στη Βρετανία, μαζί με τη Mini και την Rolls-Royce της BMW, τη Bentley του Volkswagen Group, τη Jaguar Land Rover του ομίλου Tata και τη μονάδα Vauxhall (Opel δηλαδή) που ανήκει στον όμιλο PSA (Peugeot, Citroen, DS, Opel).

Η μονάδα παραγωγής της Toyota στο Burnaston

Advertisement

Οι δυνατότητες για ένα άτακτο Brexit και οι ανησυχίες για τις μελλοντικές εμπορικές σχέσεις υποχρεώνουν τις εταιρείες να λάβουν μέτρα για να μετριάσουν τον αντίκτυπο της πιθανής αύξησης των δασμών στα τελωνεία.

Ηδη ο όμιλος Volkswagen έχει αυξήσει τα αποθέματα των αυτοκινήτων στη Βρετανία : «Έχουμε βελτιστοποιήσει τα επίπεδα των αποθεμάτων προς τα πάνω για να καθυστερήσουμε για λίγο την επίδραση της ενδεχόμενης αύξηση των δασμών που θα προκαλέσει ένα άτακτο Brexit, αλλά υπάρχουν και όρια σε αυτό που μπορεί να γίνει», δήλωσε στο Reuters ο Juergen Stackmann, επικεφαλής πωλήσεων και μάρκετινγκ της VW.

Advertisement

«Εάν αυξηθούν οι δασμοί, δεν θα μπορέσουμε να απορροφήσουμε ή να αντισταθμίσουμε το κόστος. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές σχετικά με το γεγονός ότι τα αυτοκίνητα θα γίνουν ακριβότερα για τους πελάτες.»